Елтън Джон слага край на последното си световно турне с шоу в Стокхолм

  • 08 юли 2023 15:32

  • 734
  • 0
Елтън Джон слага край на последното си световно турне с шоу в Стокхолм
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Елтън Джон излиза на сцена в Швеция в събота вечер за "финално прощално шоу", както сам го определи, с което слага край на световното си турне, съобщи Пи Ей мидия/ДПА.

На фестивала в Гластънбъри миналия месец бе последният концерт във Великобритания от турнето на мегазвездата, с което той се оттегля от турнета. Последният концерт от глобалното му турне е в събота в Теле2 Арена в Стокхолм.

Изпълнителят и автор на песни, който е на 76 години и е носител на пет награди "Грами", обиколи света с маратона - турнето си Farewell Yellow Brick Road, започнало през 2018 г. То бе поставяно на пауза няколко пъти заради пандемията от новия коронавирус и след като самият Елтън Джон даде положителен тест за КОВИД-19.

Той е на сцена повече от 50 години, през които е бил на турнета с Били Джоуел, сътрудничил е на концерти с рапъра Еминем, американската кънтри певица Доли Партън и с актьора Тарън Еджъртън, който влезе в неговия образ в "Рокетмен".

Прощалното турне на Елтън Джон е най-печелившото в историята

Концертите му по света са посещавани от политици като френския президент Еманюел Макрон и президента на САЩ Джо Байдън, който свири с Елтън Джон на моравата до Белия дом през септември миналата година. Сред публиката на звездата са били и знаменитости като Пол Маккартни, актрисата Кирстен Дънст, манекенката Хайди Клум и актрисата Анджела Басет.

Последният концерт на Джон в Северна Америка бе в Лос Анджелис в края на миналата година и бе излъчван на живо от платформата Дисни Плюс. Световното турне на Елтън Джон е първото в света, отчело приходи от продажби на билети в размер на 900 милиона щатски долара, съобщи "Билборд". Елтън Джон каза, че повече от шест милиона души са го гледали на живо в рамките на турнето.

Очаква се музикантът да продължи да работи и да създава музика, след като приключи колаборациите си с Дуа Липа, Стиви Уондър, Бритни Спиърс и Ед Шийран като част от "The Lockdown Sessions" през 2022 г., отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
734 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини