Изкуствен интелект може да участва в надпреварата за „Грами“

  • 04 юли 2023 21:30

  • 856
  • 0
Изкуствен интелект може да участва в надпреварата за „Грами“
© Getty Images, архив
Слушай новината Слушай новината

Изкуствен интелект е допустимо да участва в „Грами“, но няма да бъде избираем при определянето на наградите. Това уточни председателят на управителния съвет и президент на Националната академия за звукозапис Харви Мейсън младши, цитиран от АП.

Миналия месец Академията обяви серия от промени в предстоящите награди „Грами“. Целта е да  се приспособят по-добре към развиващата се музикална индустрия. Сред нововъведенията, отнасящи се до изкуствения интелект (ИИ), има формулировки като „произведение, което не съдържа човешко авторство, не може да бъде класирано в нито една категория“. Тъй като музикалната индустрия продължава да се приспособява към тази нова технология, наградите „Грами“ ще направят същото, каза Харви Мейсън и направи важно уточнение: „Много е лесно и просто - изкуственият интелект или музика, която съдържа елементи, създадени от изкуствен интелект, е абсолютно допустима за участие и за разглеждане за номинация за „Грами“. Точка!“, заяви Мейсън.

Наградите "Грами" с три нови категории

Той обаче подчерта, че „няма да дадем „Грами“ или номинация за „Грами“ на тази част от музикалното произведение, която е сътворена чрез изкуствен интелект“.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
856 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини