Любовни писма на Боб Дилън от тийнейджърските му години отиват на търг

  • 11 ноември 2022 15:09

  • 522
  • 0
Любовни писма на Боб Дилън от тийнейджърските му години отиват на търг
© Getty Images

Колекция от дълбоко лични любовни писма от тийнейджъра Боб Дилън до приятелката му от гимназията, в които той споделя намерението си да промени името си и да продаде милион плочи, се предлага на търг в Бостън, предаде Асошиейтед прес.

Момчето Боб Цимерман от Хибинг, Минесота, пише 42 писма на общо 150 страници до Барбара Ан Хюит в периода 1957-1959 г. Посланията, които се предлагат на търг от аукционна къща "Ар Ар окшън", никога досега не са се появявали публично и хвърлят светлина върху живота на фолк-рок иконата.

"Този архив е един от най-значимите в културата на двадесети век, който някога сме предлагали", каза изпълнителният вицепрезидент на тръжната къща Боби Ливингстън, който е голям почитател на Дилън, съобщава БТА.

Дъщерята на Хюит открива писмата, сред които и пищна картичка за Свети Валентин, след като майка ѝ умира през 2020 г. Колекцията, ведно с оригиналните пощенски пликове, писани собственоръчно от Дилън, се предлагат като един лот с начална цена 250 000 долара. Наддаването приключва на 17 ноември.

Откъси от новата книга на Боб Дилън бяха публикувани в САЩ

От тръжната къща не разкриват съдържанието на кореспонденцията. Известно е, че Хюит била червенокоса и Ливингстън допуска, че червенокосите или кестеняви жени в някои песни на Дилън са вдъхновени от нея. В текста на "Tangled Up in Blue" се говори за жена, "ако косата ѝ все още е червена".

Хюит създава семейство с мъж от Хибинг, но в края на 70-те години, след седемгодишен брак, се развежда и след това не се е омъжвала.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
522 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини