Цигуларката Зорница Иларионова с първа награда от Санкт Петербург

11 февруари 2021 11:55

Цигуларката Зорница Иларионова с първа награда от Санкт Петербург
© Evrosound
30 3

Зорница Иларионова спечели първа награда в категория „Цигулка“ и втора награда в категория „Камерна музика“ заедно с пианистката Мартина Табакова от престижния Международен конкурс „Рудолф Баршай“ в Санкт Петербург. В музикалния форум участват над 400 музиканти, оценени от жури, в което са едни от най-видните руски музиканти и педагози. Конкурсът се проведе онлайн поради пандемия Ковид-19, а Зорница се представи с произведения от композиторите Й. С. Бах, Х. Виенявски, Ц. Франк, Е. Шосон и др. Това съобщават от Evrosound.

„Изключително благодарна съм на моите педагози за подготовката, която ми дадоха. Благодарение на нея успях да спечеля два много сериозни международни конкурса в едни от водещите места за класическата музика – Москва и Санкт Петербург!“, коментира талантливата млада музикантка.

Припомняме, че преди два месеца Зорница Иларионова и пианистката Мартина Табакова спечелиха първа награда на престижният Международен конкурс "Леополд Белан" в Париж с безпрецедентно единодушие на журито и първа награда на Международния конкурс за млади изпълнители в Москва, както и Първа награда в категорията за Камерна музика.

Български музикантки с награди от Париж и Москва

Наскоро тя прие предизвикателството да участва в късометражен филм на актрисата Елена Петрова, което й донесе нови радостни емоции. В лентата Зорница Иларионава участва като цигуларка и си партнира с Елена Петрова и актьора Любомир Ковачев.

„Беше много приятна емоция. Актьорстово майсторство е една голяма моя страст и се надявам да имам възможност да се развивам повече и в тази насока“, споделя тя. Очаква се съвсем скоро филмът да може да се види в интернет. Наскоро Зорница Иларионова приключи и звукозаписната сесия за новия си албум, който предстои да излезе на пазара.

Novini.bg
30 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
a

2021.02.11 | 13:19

8443
Браво! Че и хубавица.
фен

2021.02.11 | 12:42

8380
И никой не пита,само на кемане,ли свири.Обедна почивка е,мераклиите спят.ЯЗЪК.
k

2021.02.11 | 12:02

8336
красавица. искам я за жена.

Добави коментар

Водещи новини