Симфониета - Враца отбелязва 250 години от рождението на Бетовен

  • 16 декември 2020 14:17

  • 367
  • 0
Симфониета - Враца отбелязва 250 години от рождението на Бетовен
© Pixabay

Симфониета - Враца ще отбележи 250 години от рождението на Лудвиг ван Бетовен с виртуален концерт на триото "Арденца", който ще бъде излъчен утре, 17 декември, от 18 часа по официалните канали на оркестъра в социалните мрежи, съобщиха от симфониетата.

Концертът на триото - Галина Койчева /цигулка/, Даниела Дикова /пиано/, Атанас Кръстев /виолончело/, е част от програмата на цикъла "VIVA BEETHOVEN", посветен на годишнината от рождението на великия немски композитор. Събитието бе отменено заради въведените мерки заради пандемията и затова ще се излъчи онлайн, посочиха от врачанския оркестър.

Националният филхармоничен хор с концерт, посветен на Чайковски

В програмата ще прозвучат произведенията на Бетовен: Клавирно трио в ре мажор, оп. 70 номер 1 "Призракът"; Концерт за пиано, цигулка, виолончело и оркестър в до мажор оп. 56, транскрипция за клавирно трио от Карл Райнеке, Allegro, Largo, Rondo alla polacca. Концертът на Симфониета-Враца и трио "Арденца" ще бъде излъчен в YouTube канала на оркестъра- Vratsa Symphony и на фейсбук-страницата: https://www.facebook.com/VratsaSymphony. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Novini.bg
367 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини