Пласидо Доминго: Никога не съм злоупотребявал с властта си

  • 24 август 2020 14:48

  • 619
  • 0
Пласидо Доминго: Никога не съм злоупотребявал с властта си
© Getty Images/Guliver

Оперният певец Пласидо Доминго отрича да е злоупотребявал с властта си, докато е заемал директорския пост в две опери в САЩ, впускайки се в кампания, целяща да изчисти името му, след като две разследвания установиха, че той се е ангажирал в "непристойно поведение" с жени през период, покриващ десетилетия, предаде Асошиейтед прес.

Доминго обаче избягва директните въпроси дали някога е упражнявал сексуален тормоз над жени - обвинения, за които агенцията първа съобщи миналата година. Твърденията на предполагаемите потърпевши накърниха репутацията на Пласидо Доминго и "парализираха" кариерата му в САЩ и родината му Испания, допълва БТА.

Пласидо Доминго: Никого не съм насилвал през живота си

"Никога не съм обещавал или отнемал роля на и от изпълнител. Посветил съм целия си живот да помагам, окуражавам и напътствам хората. Хората, които са заслужили да пеят, пеят", казва Доминго, допълвайки, че отговорностите в оперните компании са поделени. Това означава, че той никога не е имал еднолична власт над решенията за кастинг.

Според твърденията на редица изпълнители обаче Доминго е упражнявал тормоз над тях и е злоупотребявал с властта си като директор на Лосанджелиската опера и Вашингтонската национална опера. Голям брой жени казват, че именитият тенор им е предлагал кариерни възможности, докато е преследвал сексуални връзки с тях, и е оттеглял предложенията си, когато са отхвърляли домогванията му.

Разследванията на Лосанджелиската опера и Американската гилдия на музикалните артисти (AGMA) установиха, че обвиненията за сексуален тормоз са правдоподобни. От Лосанджелиската опера не откриха доказателства, че Доминго е злоупотребявал власт, но от AGMA установиха "явен модел" на подобно поведение.

На въпроса дали е злоупотребявал с власт като директор, Пласидо Доминго отговоря "Никога, никога, никога", интервюиран през уикенда от Асошиейтед прес от хотелската му стая в Неапол, Италия.

Андреа Бочели защити обвинения в сексуален тормоз Пласидо Доминго

Тенорът, който премина в баритонови роли, излезе от "двубой" с коронавируса, който го постави в болницата в Мексико за 10 дни през март, с мисия да реабилитира оперната си кариера, наближавайки 80-ия си рожден ден.

Признавайки, че вирусът може да доведе до смърт, "човек взема решения, че ако всичко върви добре, трябва да поправи много неща в живота", казва Доминго.

Пласидо Доминго влезе в болница заради усложнения от коронавируса

Обвиненията, отправено срещу него, доведоха до прекратяване на ангажиментите му в Испания и САЩ. И докато предполага, че в родината му е възможно нещата да се изгладят, Доминго смята, че завръщането на сцените в САЩ е малко вероятно.

"За мен е много тъжно да не мога да пея в САЩ. В продължение на над половин век публиката там беше изключителна", споделя Пласидо Доминго.

За сметка на това европейският график на оперния певец за есента е пълен, като участията му са съсредоточени главно в Италия, Германия и Австрия.

Последвайте канала на

Novini.bg
619 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини