Музей в памет на покойния диджей Авичи ще бъде открит в Швеция

  • 10 юни 2020 14:00

  • 613
  • 1
Музей в памет на покойния диджей Авичи ще бъде открит в Швеция
© Getty Images/Guliver

Музей в памет на покойния диджей Авичи ще бъде открит в родния му Стокхолм догодина като част от нов дигитален културен център, предаде Ройтерс, позовавайки се на учредителите.

Авичи с рождено име Тим Берглинг стана световноизвестен с ободряващи хитове като "Wake Me Up", "Hey Brother" и "Sunshine", записан в сътрудничество с Давид Гета и номиниран за "Грами" през 2012 г.

Берглинг беше открит мъртъв в Оман през април 2018 г., след като сложи край на живота си на 28-годишна възраст. Семейството му тогава разкри, че той се е борил със стреса и "не е могъл да продължи повече".

Пуснаха сингъл на Авичи посмъртно

Музеят "Авичи Икспиъриънс" ще се помещава в "Спейс" - нов дигитален културен център, който трябва да бъде открит през лятото на 2021 г. Сред учредителите му са "Попхаус ентъртейнмънт груп" и фондацията "Тим Берглинг", основана от родителите на диджея с цел да подпомага хора с психични заболявания и да работи за превенция на самоубийствата.

Диджей Авичи се е самоубил с парчета стъкло

Посетителите на музея ще могат да чуят неиздавана музика на Авичи, да разгледат фотографии и принадлежности, отбелязва изпълнителният директор на "Попхаус ентъртейнмънт груп" Пер Сундин.

"Музеят ще разказва житейската история на Тим - от момчешката му стая, където играе Уърлд ъв Уоркрафт с приятелите си, до първите му песни и демо записи", казва Сундин. От градската управа на Стокхолм се надяват, че музеят ще възпламени искрата на диалог за психичното здраве и превенцията на самоубийствата, допълва БТА.

Родителите на Авичи ще наследят състоянието му

"Убедени сме, че това, което направи Тим през краткия си живот, имаше и все още има огромно въздействие", допълва Пер Сундин.

Последвайте канала на

Novini.bg
613 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.06.10 | 14:13

1
По-скоро е предозирал. За богатите така казват, че страдали от депресия. Истинската причина не е престижна.

Добави коментар

Водещи новини