Сандра: Музиката днес не може да се сравни с хитовете от 80-те и 90-те

  • 29 декември 2019 11:22

  • 4982
  • 1
Сандра: Музиката днес не може да се сравни с хитовете от 80-те и 90-те
© gettyimages

В средата на този месец кралиците на диското – Сандра, Прешъс Уилсън и Шейла Боник изнесоха концерт-спектакъл със златните хитове на 80-те. Последното десетилетие на Студената война. Източна Европа се обръща към капитализма, дрехите стават по-ярки, косите – по-бухнали. На сцената изгрява нова, ярка звезда – Сандра. Наричат я "германската Мадона". Няма българин, живял през 80-те, който да не е чувал името ѝ.

„Харесвам София. Знам, че тук имам много фенове, които са с мен от началото на кариерата ми”, споделя ни певицата пред БТВ.

Зад диско хитовете на Сандра стои продуцентът от румънски произход Майкъл Креду. „Музиката днес не може да се сравни с хитовете от 80-те и 90-те. Това са песни, които останаха във времето. Музиката, която днес пускат по радиата – всичко звучи по един и същ начин и е някак агресивно. Няма мелодия”, отбелязва Сандра.

Саманта Фокс, Сандра и Си Си Кеч напълниха "Арена Армеец" (галерия)

„Няма рецепта за това. Всичко идва от сърцето. Когато композираше песен, Майкъл не е мислел дали тя ще се превърне в евъргрийн или не. Също така в онези години не се ослушвахме, за да разберем какво правят другите колеги и да се сравняваме с тях – просто следвахме вътрешното си усещане и резултатът е налице”, казва звездата.

В началото на 80-те, преди да започне солова кариера, Сандра пълни зали в Япония и Съветския съюз, като част от женското трио „Арабеск".

„Спомням си първия концерт в Япония – бяхме скрити отдолу и се издигнахме бавно на сцената. Хореографията ни беше такава, че в началото сме с гръб към публиката. Когато се обърнах, видях пред себе си 40 хиляди души! Останах безмълвна…", спомня си тя.

„В Русия беше същото – там сме имали концерти със 70-хилядна публика. Обожавам Русия. Всъщност това важи за всички страни от Източна Европа, защото тук имам много фенове и те ме обичат и идват на концертите ми. Чета какво ми пишат – винаги много се радват, когато идвам при тях”, отбелязва още тя. Насред успеха и постоянните пътувания, Сандра намира и лично щастие с Майкъл Креду.

Диско кралицата Дона Съмър ''оживява'' в Culture Beat Club

„В началото той беше мой музикант, част от екипа. Заминахме на голямо турне, но аз се влюбих в него още по време на репетициите в Германия и когато тръгнахме на път вече бяхме заедно”, спомня си певицата.

През 95-та двойката посреща на бял свят близнаците Никита и Себастиан. За разлика от родителите си музиканти обаче, момчетата поемат по друг път. „Записаха мениджмънт и комуникация в университета. Никита работи, има компания в Лондон, Себастиан обаче все още пише дипломната си работа”, разказва ни Сандра.

От години диско кралицата живее на подобаващо за нея място – Ибиса. „Преместих се там когато бях много млада. Казах си – не искам да живея в Германия, защото е много студено, пък и винаги съм мечтала да живея на юг. И дори първоначално не си мислех точно за Испания – по-скоро за Южна Франция, или Италия… Но знаете ли, понякога нещата в живота просто се случват – влюбих се в Ибиса и останах там”.

И днес Сандра си остава символът на европейското диско и всеки път публиката я посреща с възторг.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4982 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2019.12.29 | 12:46

1

Абсолютно вярно за съжаление! :(

Добави коментар

Водещи новини