Жилетката на Кърт Кобейн се продаде за $334 000

Една леко изцапана, изгорена от цигари и непрана от три десетилетия жилетка беше продадена на търг за $334 000 (589 000 лв.).

Става дума за онази емблематична жилетка, с която всички свързваме фронтмена на Nirvana Кърт Кобейн. През 1993 г., когато гръндж музиката беше едно от най-големите неща въобще в света, а

Кърт беше нейното лице, се случи и култовото изпълнение на бандата му в MTV "Unplugged". 

Серията акустични концерти на музикалната телевизия беше едно от явленията в света на шоубизнеса през деветдесетте, изпълнения имаха редица групи, но според повечето фенове, Ънплъгд-ът на Nirvana е завинаги номер едно. 

Кърт Кобейн носеше въпросната жилетка именно по време на този концерт. 

Тя е официално най-скъпата някога продавана, след като достигна чутовните $334 000 на търга в Ню Йорк в събота, съобщи Би Би Си. 

Даррън Джулиен, председател на Julien's Auction, нарече жилетката на Кобейн „Светия Граал на всички дрехи, носени някога от Кобейн“. 

Специалният поръчков модел китара Fender Mustang, който фронтменът на Nirvana използва по време на турнето за представянето на албума In Utero, също беше продаден на търг – за $340 000.

Преди това беше изложен за няколко години в РокЕнРол залата на славата. 

Кърт Кобейн постигна невероятна слава, след като създаде Nirvana през 1987 г., но през голяма част (последната част) от живота си се бори с последствията от връхлетялата го слава и страда от депресия и зависимост към наркотици. 

Кърт Кобейн се самоуби през април 1994 г., когато бе на 27 години. 
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Музика

още

Анкета

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Избрано от Интернет