Пласидо Доминго подаде оставка от шефския пост на Лосанджелиската опера

Оперният певец Пласидо Доминго, обвинен от редица жени в сексуален тормоз и непристойно поведение, се оттегля от поста генерален директор на Лосанджелиската опера. Това обяви самият 78-годишен тенор, като го цитират световните агенции.

Доминго се отказва и от планираните си участия в операта през февруари и март, сред които в постановка на "Роберто Деверьо".

Цитиран от "Лос Анджелис таймс", той казва, че е взел решението да се оттегли от поста с "натежало сърце".

"Скорошните обвинения, отправени срещу мен в пресата, създадоха атмосфера, която пречи на способността ми да служа на тази обичана от мен компания. Въпреки че ще продължа да работя за изчистване на името си, реших, че най-доброто за Лосанджелиската опера е да се оттегля от поста генерален директор и от планираните си участия", се посочва в изявлението на Пласидо Доминго.

Оперният певец заема директорския пост от 2003 г. От компанията съобщават, че той е пял на сцената й над 300 пъти в 31 различни роли, и го описват като "бележит артист и движеща сила в създаването, развитието и разрастването на Лосанжелиската опера".

От операта не уточняват докъде е стигнало започналото преди повече месец собствено разследване на обвиненията срещу Доминго.

През изминалите седмици няколко жени обвиниха Пласидо Доминго в сексуален тормоз. Много представители на оперното изкуство казаха, че са били свидетели на неговото непристойно поведение. Тенорът отрича обвиненията.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Музика

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет