Гости от Болшой театър танцуват в "Дон Кихот" на сцената на Софийската опера

Почитателите на балетното изкуство ще имат възможността да гледат звездите на Болшой театър Екатерина Крисанова и Иван Василиев в балета "Дон Кихот" от Лудвиг Минкус на сцената на Софийската опера на 19 септември от 19.00 часа, съобщават от операта.

В репертоара на световните театри "Дон Кихот" е интересен за хореографите и не винаги следва буквално романа на Сервантес.

Балетът е провокация и за изпълнителите със сложността на ролите и е вдъхновение за всички, които участват в него. Нежността, динамиката, силата, грацията и характера на "Дон Кихот" са били винаги предизвикателство за всеки хореограф и балетен актьор, разказват от операта. Екатерина Крисанова ще изпълнява ролята на Китри, а Иван Василиев ще се превъплати в Базил. Режисьор е Петър Луканов, а на диригентския пулт застава още един гост от Болшой театър - Павел Клиничев.

В "Дон Кихот" участват и солистите на балетната трупа на Софийската опера - Цецо Иванов, Катерина Петрова, Марта Петкова, Георги Аспарухов, Еленко Иванов, Матю Уитъл и Ивана Харизанова. Художници на декора и костюмите са Иван Попов и Цветанка Петкова-Стойнова.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Музика

още

Анкета

Трябваше ли повече интелектуалци да подкрепят протестите?

Трябваше ли повече интелектуалци да подкрепят протестите?

Избрано от Интернет