Гости от Болшой театър танцуват в "Дон Кихот" на сцената на Софийската опера

  • 26 септември 2019 09:11

  • 293
  • 0
Гости от Болшой театър танцуват в "Дон Кихот" на сцената на Софийската опера
©

Почитателите на балетното изкуство ще имат възможността да гледат звездите на Болшой театър Екатерина Крисанова и Иван Василиев в балета "Дон Кихот" от Лудвиг Минкус на сцената на Софийската опера на 19 септември от 19.00 часа, съобщават от операта.

В репертоара на световните театри "Дон Кихот" е интересен за хореографите и не винаги следва буквално романа на Сервантес.

Балетът е провокация и за изпълнителите със сложността на ролите и е вдъхновение за всички, които участват в него. Нежността, динамиката, силата, грацията и характера на "Дон Кихот" са били винаги предизвикателство за всеки хореограф и балетен актьор, разказват от операта. Екатерина Крисанова ще изпълнява ролята на Китри, а Иван Василиев ще се превъплати в Базил. Режисьор е Петър Луканов, а на диригентския пулт застава още един гост от Болшой театър - Павел Клиничев.

В "Дон Кихот" участват и солистите на балетната трупа на Софийската опера - Цецо Иванов, Катерина Петрова, Марта Петкова, Георги Аспарухов, Еленко Иванов, Матю Уитъл и Ивана Харизанова. Художници на декора и костюмите са Иван Попов и Цветанка Петкова-Стойнова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
293 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини