Софийските филхармоници правят пет концерта под открито небе в двореца "Врана"

  • 20 юни 2019 13:55

  • 360
  • 0
Софийските филхармоници правят пет концерта под открито небе в двореца "Врана"
©

Пет летни концерта на Софийската филхармония ще има тази година под мотото "Споделете музиката в двореца "Врана", съобщават от филхармонията.

На 7 юли от 20.00 ч. ще звучат откъси от любими опери на Верди, Пучини и Бизе в изпълнение на солистите Вера Гиргинова - сопран, Петя Петрова - мецосопран, Георги Султанов - тенор, Ивайло Джуров - бас.

Специално участие ще имат и лауреатите в националния конкурс за млади оперни певци "Гена Димитрова" - сопраното Пламена Гиргинова и тенорът Михаил Михайлов. Вокалните шедьоври от оперите "Кармен", Трубадур", "Риголето", "Травиата", "Набуко" и "Бохеми" ще звучат под диригентската палка на Хирофуми Йошида. Камерни произведения на Моцарт, Бах, Менделсон, Марин Големинов, Милчо Левиев, Астор Пиацола и др. ще прозвучат в изпълнение на струнния квартет "Филхармоника", на 8 юли.

Най-младата камерна формация на Софийската филхармония е създадена от концертмайсторите Павел Златаров и Иван Лалев, помощник-концертмайстора Ана Иванова и първата виола Милена Златарова. Следващият ден - 9 юли, е запазен за най-малките почитатели на програмата "Фортисимо фамилия". Те ще се запознаят с най-мистериозния музикален инструмент - човешкият глас.

Историите ще разказват актрисата Милица Гладнишка, тенорът Георги Султанов и певци от Националния филхармоничен хор. Ще дирижира Славил Димитров. Концертът е от 18.00 ч., а два часа преди това децата ще могат да участват в ателието "Как се ражда песента", където ще научат повече за нотите и за различните стилове на пеене.

Виртуозът на цигулката Юлиян Рахлин е специална изненада за последната вечер. На 10 юли той ще представи Концерт за цигулка и оркестър номер 2 от Прокофиев. Веднага след това ще звучи и Италианска симфония от Менделсон. Дирижира Максим Ешкенази.

Мая Йорданова
360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини