Тейлър Суифт сключи договор с "Юнивърсъл мюзик"

Мегазвездата Тейлър Суифт сключи договор с групировката "Юнивърсъл мюзик", който ѝ дава по-голям контрол върху собствените й записи и може да увеличи бъдещите плащания на изпълнители за музиката им, използвана в стрийминг услугата Спотифай, съобщи Ройтерс. 

Договорът на Тейлър Суифт съдържа клауза, че потенциалната продажба на дялове на "Юнивърсъл" в Спотифай ще "доведе до преразпределяне на пари за техните изпълнители, без компенсации".

"Те щедро се съгласиха за това и условията са много по-благоприятни, отколкото предоставените досега от други големи звукозаписни къщи", написа певицата в Инстаграм.

Спотифай има 83 милиона абонати и е най-популярната платена музикална стрийминг услуга.

"Убедена съм, че стриймингът просперира заради магията, създавана от изпълнители, автори и продуценти", добави Суифт.

Договорът предвижда също Тейлър Суифт да притежава всичките си мастър записи. Финансовите му условия обаче не бяха огласени.

Тейлър Суифт, която е една от най-високоплатените звезди на поп музиката, отдавна използва влиянието си, за да настоява стрийминг каналите да плащат по-добре на изпълнителите.

Стрийминг услугите като Спотифай и Епъл мюзик вече са най-големият източник за приходи в звукозаписната индустрия. Миналата година те задминаха по продажби дисковете и дигиталното изтегляне на музика.

Договорът на Тейлър Суифт с "Юнивърсъл" влиза в сила веднага.

Тейлър Суифт, която започва музикалната си кариера на 15 години с малкия независим лейбъл "Биг машин", е единственият изпълнител с четири албума, от които са продадени повече от един милион копия още през първата седмица след излизането им на пазара. Тя е спечелила 10 награди "Грами".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Музика

още

Анкета

Трябваше ли повече интелектуалци да подкрепят протестите?

Трябваше ли повече интелектуалци да подкрепят протестите?

Избрано от Интернет