Днес е премиерата на новия албум на Gregory Porter

27 октомври 2017 12:17

Днес е премиерата на новия албум на Gregory Porter
© Getty Images
893 0

Шесткратният носител на ГРАМИ и един от най-популярните джаз изпълнители в световен мащаб, Gregory Porter, представя днес своя нов албум 'Nat "King" Cole & Me', посветен на легендарния певец и неговата музика. Албумът е наличен за поръчки в дигиталните платформи и на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg.

Новите аранжименти на песните в албума са дело на Vince Mendoza и са изпълнени от филхармоничния оркестър на London Studio Orchestra и музикантите Christian Sands (пианист), Reuben Rogers (басист), Ulysses Owens (барабанист). Това е първият студиен проект, който Gregory Porter записва изцяло с оркестър. Броят на песните е 15, а записите са направени в AIR Studios в Лондон.

В “Nat King Cole & Me” Gregory Porter пресъздава някои от най-обичаните класики на Nat King Cole, сред които “Mona Lisa”, “L-O-V-E”, “Nature Boy”, “The Christmas Song”, “Smile”, както и песента на Gregory от супер успешния албум 'Liquid Spirit’ - 'When Love Was King' с нов аранжимент, вдъхновен от звученето на Nat King Cole.

Още от ранна детска възраст Gregory Porter е силно повлиян от музиката на Nat King Cole. В неговите текстове той намира утеха в трудни моменти.

“На пет или шест години музиката на Nat King Cole запълваше празнотата в мен. Баща ми не беше в живота ми и не проявяваше интерес към мен, не ме възпитаваше, а думите на Nat бяха уроците за живота, мъдростите и бащините съвети, от които се нуждаех", споделя Gregory.  “Той беше единствен по рода си, с уникален тембър и стил и остави след себе си въздействаща и запомняща се музика”.
GREGORY PORTER – NAT KING COLE & ME - TRACKLISTING:

1. Mona Lisa (Ray Evans/Jay Livingston)
2. Smile (Charlie Chaplin/John Turner/Geoffrey Parsons)
3. Nature Boy (Eden Ahbez)
4. L-O-V-E (Milt Gabler/Bert Kaempfert)
5. Quizas, Quizas, Quizas (Farres Osvaldo)
6. Miss Otis Regrets (Cole Porter)
7. Pick Yourself Up (Jerome Kern/ Dorothy Fields)
8. When Love Was King (Gregory Porter)
9. The Lonely One (Lenny Hambro/ Roberto Heller)
10. Ballerina (Carl Sigman/ Bob Russell)
11. I Wonder Who My Daddy Is (Gladys Shelley)
12. But Beautiful** (Johnny Burke/Jimmy Van Heusen)
13. Sweet Lorraine** (Cliff Burwell/Mitchell Parish)
14. For All We Know** (J. Fred Coots/Sam M. Lewis)
15. The Christmas Song (Mel Tormé/Robert Wells)

Novini.bg
893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини