Композирайте песента на танца

  • 28 август 2011 14:33

  • 882
  • 0
Композирайте песента на танца
© Интернет

"Песента на танца" е насловът на последното за месеца издание на фестивала.

Интерактивният проект - композиторски джубокс, изобретен от музикантите от група "Тролите", ще позволи на всички желаещи да създадат свое музикално произведение на място, съобщиха инициаторите.

В картонена кутия, наподобяваща джубокс, желаещите ще могат да изберат и да подредят различни акорди (C D E F G A B C) под формата на грамофонни плочи. След като направят своя избор, пускат плочата в джубокса. Заедно с това участниците могат да съчинят текст или просто да изберат някоя от предоставените листовки с текстове от известни поети и да я пуснат в джубокса.

"И тук вече се случва магията! В джубокса през цялото време ще има музикант от "Тролите". Веднага след като сте готови с избора си от акорди и текст, музикантът ще включи джубокса и ще изсвири и изпее интерпретация на вашата творба", обясняват инициаторите.

Песента, която събере най-много аплодисменти от публиката, ще бъде изпълнена на следващия концерт на "Тролите" - на 6 септември в клуб "Алкохол". На щанда на групата на "София диша" посетителите ще разберат повече и за проекта "Обществен филм", който ще започне през септември.

Това е първият филм, в който всеки ще може да участва като композитор, сценарист, актьор и т.н.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
882 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини