Галя драсна клечката на Кристо

  • 28 юли 2011 06:42

  • 2457
  • 0
Галя драсна клечката на Кристо
© интернет

Като изключим умалителните обръщения към живота, вселената и всичко останало, от Галка можем да очакваме само приятни изненади.

Трябва да й признаем, че откакто спря да се държи за ръчичка с Миро на сцена, от нея замириса на секс и лежерен фатализъм. Парчетата й пък излязоха от матрицата на нежните недоразумения в родния поп, люшкащи се между евродиското, естрадата и принципа „искам и мойто да е като румънското”. Госпожица Курдова прицели жартиера си към така оборотното в световен мащаб танцувално арендби с гангстерска нотка в изпяването.

И уцели право в десетката. Най-пресният й сингъл The Race е поредната оферта за горещо кардио на дансинга с хип-хоп бонус – Кристо и отрасналия в Бронкс D-Flow. Първият няма нужда от представяне. Доскоро се пласираше в чартовете в комплект със Сантра, с която явно изповядват отворена професионална връзка. Подсказва, че записва самостоятелен албум, в който колаборациите са на почит. Вторият къса с хасковския си корен на 8-годишна възраст в името на по-доброто бъдеще в САЩ.

С Galia се запознават в Ню Йорк и тя на мига си запазва правото да декорира с „американския му вайб” своя композиция. „Много си ги обичам и двамата, уникални са. Имат различно присъствие като артисти. Кристо е типичният мъжкар с тежък сексапил, а Дани носи арогантността на уличния дух, който срещаш само отвъд Голямата вода”, описва съмишлениците си зад микрофона брюнетката. За поредния си конвертируем зад граница хит тя е благодарна на Светлин Къслев, чийто творчески потенциал застана и зад „Другата част” и „Три минути до шоу”.

Несправедливо познат към момента най-вече като гаджето на поп старлетката Весела Бонева, за идеолога на бившото хаус трио Planet Magic Live тепърва ще се говори с респект. Докато опашката със спящи пред вратата му кандидат-звезди става все по-масивна, Galia продължава да клипира със замах създадените за нея мелодии. Според Кристо филмчето към The Race има амбицията да е „първият миниекшън в България.” Снимките на лентата с мирис на бензин продължават шест дни, а на режисьорското столче сяда Джеси Стийл.

„Бачкал е с Мартин Скорсезе, Леонардо ди Каприо и Стивън Сегал. Галка е агент на ЦРУ, който е сгазил лука. Аз съм нещо като Джеймс Бонд, който я преследва в щура гонка с коли и трябва да я закопчае”, синтезира лаконично сюжета Кристо. Нюйоркски ърбан пейзажи от птичи поглед, фрагменти от падащи гилзи, разбиване на секретни кодове за достъп и умело жонглиране със скоростни лостове са само част от екстрите в заснетата от Георги Марков продукция.

Първоначално екипът се колебаел какъв да е финалът. Пеещата фенка на йогата гласувала да е отворен, с изобилие от фойерверки, „защото символизират тоталното избухване, сбъдването на всички желания”. Режисьорското решение обаче я представя като черен ангел, оставящ огнен ад и два живи експлозива (D-Flow и Кристо) след себе си.

Не липсват и традиционните за жанра клубни моменти, в които за щастие на мъжката част от целокупния народ родената в Казахстан певица дефилира само по бяла ризка и парфюм. Помислено е и за любителите на екстремно изложената гола плът. По заповед на спонсора в тълпата от потни танцуващи тела се мяркат релефни женски форми, иззели функцията на табли със суши.

2457 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини