Младите творци са на почит на откриването на Седмицата на модата в Париж

  • 25 септември 2023 14:50

  • 16235
  • 2
Младите творци са на почит на откриването на Седмицата на модата в Париж
© Getty Images/ Виктор Венсанто

Младите творци са на почит на откриването на Седмицата на модата в Париж, съобщи АФП. 

Седмицата на модата в Париж се открива в понеделник следобед и традиционно първият й ден е  посветен на младите творци. Модният форум ще продължи до 3 октомври.

Първото ревю ще бъде на белгийката Мари Адам-Ленард, която създава концептуална мода за прогресивни жени. Това не са дрехи за един сезон, а изненада, емоция, пътуване през времето и поколенията, казва дизайнерката за своята колекция, подчертавайки вкуса си към игривата ирония.

В понеделник ще дефилира и марката на Виктор Венсанто, бивш балетист, работил за Жан-Пол Готие, преди да основе собствена марка през 2020 г. 

Модна къща "Пиер Карден" се завръща след повече от две десетилетия отсъствие под ръководството племенника на починалия през 2020 г. Пиер Карден - Родриго Базиликати-Карден. Шоуто на марката ще бъде в понеделник вечер. Модната къща "Пиер Карден" беше обект на разследване по обвинения в измами и жалби, заведени от семейството на Карден и племенника, който го наследи. "Пиер Карден" няма водещ дизайнер. Тоалетите на марката са създадени под наблюдението на Родриго Базиликати-Карден от дългогодишни сътрудници на марката.  

Седмицата на модата в Париж предвижда 67 ревюта и около 40 презентации. 

За Оливие Рустен, водещ дизайнер на "Балмен", тази модна седмица е под знака на въоръжен грабеж на 50 различни части от колекцията. Разследването продължава. Ревюто на "Балмен" е насрочено за вторник вечер, а екипът на марката работи денонощно, за да попълни липсващите в колекцията дрехи, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
16235 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.09.25 | 23:16

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom
taq

2023.09.25 | 15:12

1
е толко тьпа че отрипа но и толкова злонамерена

Добави коментар

Водещи новини