Започна Седмицата на модата в Берлин

  • 10 юли 2023 15:38

  • 9919
  • 0
Започна Седмицата на модата в Берлин
© Getty Images (архив)

Международни и местни дизайнери се събраха в германската столица днес, за да покажат най-новите си колекции на ежегодната Седмица на модата в Берлин, съобщи ДПА.

Сред дизайнерите, които представят своите колекции днес, са Марсел Остертаг, Мелиса Минка и Килиан Кернер.

В залата, известна като Берлински салон в германския дворец Кронпринцен, е организирана групова изложба на модни дизайнери, както и на дизайнери на бижута, в която участват украинските марки „Бобкова“ и „Литковска“.

"Фенди" показа "жена бижу" в колекцията си висша мода в Париж

Събитията в рамките на Седмицата на модата през следващите няколко дни ще обхванат известни локации из целия град, сред които луксозния хотел „Адлон“, берлинската Стара национална галерия и залата за музикални представления на живо „Верти Мюзък Хол“.

Седмицата на модата демонстрира творческата и икономическа сила, която се проявява тук през цялата година, каза Франциска Гифай, сенатор по икономическите въпроси в града.

В модната индустрия на Берлин работят около 25 000 души от общо 5000 компании. Индустрията има годишен оборот от 5 милиарда евро, а тази година берлинската Седмица на модата получи 2 милиона евро финансиране от градската хазна.

Много магазини в Берлин предлагат отстъпки, организират специални събития и правят временни щандове като част от проекта „Studio2Retail“, информира БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
9919 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини