Българка покори висшата мода и Dior

  • 13 март 2023 14:43

  • 2148
  • 2
Българка покори висшата мода и Dior
© Инстаграм
Слушай новината Слушай новината

Свикнали сме да повтаряме, че красотата на българката е ненадмината по целия свят. Това е твърдение, което може да бъде подкрепено с хиляди примери. Един от тях е Бойка Матова, която е един от последните ни поводи за гордост, пише каналът Vbox7.

Бойка бе част от представянето на новата колекция на модния бранд Dior на „Седмицата на модата в Париж“, която се проведе от 27 февруари до 7 март 2023 г.

Тоалетът, с който дефилира, се състоеше от дълга пола, бял тишърт и жилетка. Визията завършваше малка чанта. Именно дългите поли са един от основните елементи в новата колекция. Модните критици отчитат, че марката се обръща към модата на 50-те години.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boyka (@boykamatova)

"Вечерта преди ревюто на Dior в Париж отмениха полета на Бойка, която трябваше да лети от Милано. Все пак, на следващия ден тя успя да стигне навреме, където я чакаха от Dior, за да направи традиционния фитинг. За съжаление, много често се случва моделите да стават жертва на авиокомпаниите и да не могат да стигнат за определен моден ангажимент", разказва Диан Динев, главен букер на "Ивет фешън", цитиран от БТА.

"Пиер Карден" се завърна на Седмицата на модата в Париж

Бойка е на 21 г. и е част от моделите на Ivet Fashion. Родена е в гр. Свищов, но след това се премества в София, където е открита от букера на Ivet Fashion – Диан Динев.

Дебютът на Бойка на големия подиум дойде в края на миналата година, когато тя дефилира за Valentino. Тогава бе забелязана от други големи брандове, които започнаха проактивно да се свързват с нея за по-големи ангажименти. Като нейните изяви не спират до тук. Бойка е част и от мартенския брой Vouge (Великобритания). В профила си в Instagram (@boykamatova) тя често споделя снимки от ревюта, както и по-арт кадри.

Теодора Павлова
2148 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.03.14 | 09:11

1
Пише се VOGUE.
Калика

2023.05.17 | 00:58

2
А защо е с толкова нещастна физиономоя

Добави коментар

Водещи новини