"Пиер Карден" се завърна на Седмицата на модата в Париж

  • 06 март 2023 13:26

  • 600
  • 2
"Пиер Карден" се завърна на Седмицата на модата в Париж
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Френската модна къща „Пиер Карден“ се завърна на Седмицата на модата в Париж за първи път от десетилетия с цветна и нестандартна колекция тоалети, която препраща към космическата ера на марката, съобщи Ройтерс.

Моделите дефилираха с двуцветни сака с триъгълни ревери, асиметрични рокли и пелерини, блестящи златни панталони и тънки вратовръзки в стреловидна форма.

Триизмерни въртящи се холограми се прожектираха във витрините на магазина, разположен срещу Елисейския дворец в Париж, както и в чантата на един от тоалетите. Сред гостите на събитието беше известната френска певица Мирей Матийо.

Праплеменникът на самия Пиер Карден – Родриго Базиликати - Карден, който пое юздите след смъртта на основателя на модната къща през 2020 г., обясни, че колекцията е направена от рециклирани материали и от плат, който е прекарал вече десетилетия в склада, допълва БТА.

Той добави, че в стремежа си да предизвика интерес сред по-младите, са организирани конкурси, за да се привлекат талантливи хора от чужбина, които да се присъединят към модната къща.

„Целта ми е да вкарам „Пиер Карден“ в правилния път“, каза той след дефилето.

Весела Найденова
600 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Марийка

2023.05.17 | 01:00

2
Искам да знам, харесват ли на някого тези парцали!?
PaulaFox

2023.03.06 | 13:51

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини