Рапърът и продуцент Фарел Уилямс наследи покойния дизайнер Върджил Абло в модна къща "Луи Вюитон"

  • 15 февруари 2023 11:01

  • 947
  • 0
Рапърът и продуцент Фарел Уилямс наследи покойния дизайнер Върджил Абло в модна къща "Луи Вюитон"
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Американският музикант, продуцент и дизайнер Фарел Уилямс беше обявен за наследник на покойния Върджил Абло като артистичен директор на мъжките колекции на модна къща "Луи Вюитон", предаде Франс прес, позовавайки се на марката.

Абло създаваше колекциите мъжка мода на "Луи Вюитон" от 2018 г. Дизайнерът почина от рак през ноември 2021 г. на 41-годишна възраст.  

"Луи Вюитон" има удоволствието да обяви Фарел Уилямс за творчески директор на мъжкото облекло с незабавно влизане в сила", се посочва в направеното изявление. 

Първата колекция на Уилямс за бранда ще бъде показана на Седмицата на мъжката мода в Париж през юни. 

"Фарел Уилямс е визионер, чиито творчески вселени се простират от музиката до изкуствата и модата. През последните 20 години той се утвърди като универсална културна икона. Неговата способност да прекрачва границите между различните светове, които изследва, естествено се вписва в културното измерение на "Луи Вюитон", укрепвайки ценностите на бранда - иновация, пионерски дух и предприемачество", се казва още в съобщението. 

"Щастлив съм от завръщането на Фарел след нашето сътрудничество през 2004 и 2008 г.", каза главният изпълнителен директор на модната къща Пиетро Бекари. "Неговата творческа визия отвъд модата несъмнено ще поведе "Луи Вюитон" към нова и вълнуваща епоха", допълни Бекари. 

Назначението му е в съответствие с наследството на Върджил Абло, който се превърна в модна икона заради умелото съчетаване на лукс и улично облекло.

Подход, споделян от Фарел Уилямс, който също като покойния дизайнер има страст към скейтборда, света на изкуството и музиката.

Свикнал с първите редове на модни ревюта и създател на глобални хитове като "Happy" и "Get lucky" в сътрудничество с "Дафт пънк", 49-годишният Фарел Уилямс има множество модни сътрудничества - с "Монклер", "Адидас" и "Луи Вюитон". Работил е и с японския дизайнер Ниго, който наскоро беше назначен за артистичен директор на "Кензо", също собственост на групировката Ел Ем Ве Аш (LVMH).

Последното дефиле на "Луи Вюитон" през януари беше белязано от представянето на поп звездата Росалия, която на практика открадна шоуто от колекцията, допълва БТА.  

Весела Найденова
947 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини