Дизайнерът Демна обеща да промени провокативния си стил

  • 10 февруари 2023 15:25

  • 977
  • 2
Дизайнерът Демна обеща да промени провокативния си стил
© Getty Images

Дизайнерът Демна обеща да промени провокативния си стил, съобщи АФП. Творческият директор на "Баленсиага" даде интервю пред сп. "Вог" по повод на противоречивата рекламна кампания на бранда, използваща деца и аксесоари със сексуален подтекст.

Виждал съм много драми в живота си, а това, което се случи в работата ми, е грешка, от която трябва да се вземе поука, коментира Демна. Дизайнерът, който е от грузински произход, е напуснал родната си страна по време на война. 

Скандал с "Баленсиага" заради неприлични снимки на деца

Бих искал да променя не само начина си на работа, но и начина, по който показвам дрехите си, каза още Демна. Дизайнерът добави, че следващото му дефиле ще бъде сред изчистен декор, за да позволи на публиката да се съсредоточи върху моделите. 

"Ревюто винаги ще бъде най-вече възможност да се покаже колекция, а не да се произведе събитие", каза Демна.

Последното ревю на "Баленсиага" през есента беше открито от Кание Уест. Модната къща прекрати отношенията си с рапъра заради антисемитските му постове и изказвания.

Рекламната кампания на "Баленсиага" през ноември провокира скандал. Някои снимки бяха изтеглени. На фотосите се виждаха деца, позиращи с плюшени играчки в садо-мазохистичен стил. 

Ким Кардашиян преразглежда партньорството си с "Баленсиага" след реклама със секс играчки

Скандал предизвика и сътрудничеството с "Адидас", довело до рекламен фотос, показващ бюро с разпръснати документи, представляващи откъси от решение на Върховния съд на САЩ за детската порнография. "Нещата съвпаднаха, проявихме небрежност, но не беше нарочно", коментира Демна.

Смятам, че провокативният характер на работата ми често води до погрешни интерпретации, затова вече не искам да използвам провокацията, за да представям дрехите си, каза дизайнерът, цитиран от БТА. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
977 2

Коментари 2

Добави коментар

2023.02.12 | 07:35

1
Тоа да не е педал?

2023.02.12 | 08:57

2
Ми че къ ;)

Добави коментар

Водещи новини