Кание Уест слага край на партньорството си с „Гап“

  • 16 септември 2022 14:23

  • 1165
  • 0
Кание Уест слага край на партньорството си с „Гап“
©

Музикантът Кание Уест прекрати едностранно отношенията си с модната марка „Гап“, предаде АФП. Артистът иска да отваря свои собствени бутици, допълва БТА.

Кание Уест, променил името си на Йе, освен изпълнител и музикален продуцент е създател и на мода. Според неговия адвокат Никълъс Гравант „Гап“ не са оставили никакъв избор на Уест, тъй като договорът с модната марка е показвал неуважение към артиста.

Засега „Гап“ не реагира на изявлението от страна на Уест. На „Уол стрийт“ акциите на компанията паднаха с повече от 3 процента. 

Според много американски медии Уест обвинява „Гап“ за забавянето на продуктите от гамата „Йези“. Те бяха очаквани през втората половина на 2021 г., но масовото им предлагане започна едва през юли 2022 г. 

Според Уест – Йе,  „Гап“ не са уважили своя ангажимент да продават линията „Йези Гап“.

Американски медии твърдят, че преди писмото за прекратяване на отношенията артистът е изпратил друго, с което дава 30-дневен срок на марката да изпълни договорните си ангажименти. „Ню Йорк таймс“ изчислява приходите от продажбата на артикулите „Йези“ през следващите пет години на един милиард долара годишно. Уест започва партньорството си с „Гап“ с цел достъпност на модните си продукти. 

Весела Найденова
1165 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини