"Шанел" внесе холивудски блясък на Седмицата на модата в Париж

  • 06 октомври 2020 17:07

  • 2350
  • 0
"Шанел" внесе холивудски блясък на Седмицата на модата в Париж
© Getty Images

"Шанел" внесе холивудски блясък на подиума на Седмицата на модата в Париж с великолепни рокли с пера и "кимване" към прочутия надпис над Холивуд, прекроен, за да пресъздаде името на френската модна къща, предаде Ройтерс.

Моделите дефилираха, влизайки и излизайки от гигантски надпис "Шанел", "пренесен" от хълмовете над Лос Анджелис във вътрешността на изложбената зала в парижкия "Гран Пале", в рамките на социално дистанцирано шоу, предава БТА.

Модните марки едва неотдавна започнаха да се завръщат на подиумите, след като през лятото шоутата бяха отменени заради коронавирусната пандемия. На седмицата на модата в Париж, която приключва днес, с дефилета на живо се представят само няколко водещи лейбъла. В последния ден от проявата колекцията си ще покаже "Луи Вюитон".

Българката Белослава Хинова отново дефилира за Шанел в Париж

Въпреки почерпеното вдъхновение от Холивуд през 50-те години на миналия век, шоуто на "Шанел" запази френския си привкус. Преди началото му беше прожектиран кратък филм, отдаващ почит към актриси като Жана Моро и Роми Шнайдер, които по онова време привличат вниманието на американски режисьори, но се снимат и във френски класики.

Моделите разходиха по подиума вечерни рокли с паднали рамене, тоалети в черно и бяло, гарнирани с пера, сака от туид, съчетани с копринени шорти, прави рокли с джобове на гърба, топове в стил пижами, изобилстващи от лога.

Сред малкото звездни гости на дефилето на "Шанел" бяха певицата и актриса Ванеса Паради и дъщеря й Лили-Роуз Деп.

"Шанел" се отказва от крокодилската и змийска кожа

Novini.bg
2350 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини