Ралф Лорън започва да шие защитни облекла и маски за медици

  • 27 март 2020 16:39

  • 2050
  • 0
 Ралф Лорън започва да шие защитни облекла и маски за медици
© Getty Images

Американският дизайнер Ралф Лорън обяви, че брандът му започва да произвежда защитни маски и облекла за лекарите, които се борят срещу коронавируса, съобщи Контактмюзик.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25301

250 000 медицински маски и 25 000 защитни облекла ще бъдат произведени от модната къща. Освен това дизайнерът, който е на 80 г., ще дари чрез фондацията си десет милиона долара в подкрепа на най-нуждаещите се в условията на пандемията.

Средствата ще бъдат насочени към специалния фонд за борба с коронавируса на СЗО, както и към фондацията на Лорън в подкрепа на болните от рак.

Русенската гимназия по облекло шие маски

Преди това и "Армани груп" обяви, че четири от производствените линии на компанията в Италия започват да шият защитни медицински облекла за еднократна употреба за лекарите и медицинските служители, които лекуват пациенти с коронавируса.

Италия е една от най-засегнатите страни от пандемията от новия коронавирус. "Армани груп", основана от дизайнера Джорджо Армани през 1975 г., вече се включи в дарителската кампания в страната, като предостави един милион и двеста и петдесет хиляди евро на италианските служби за гражданска защита, на болници и здравни заведения в Италия.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2050 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини