Седмицата на мъжката мода в Париж бе открита при "засилени мерки за сигурност"

Американският дизайнер Херън Престън откри Седмицата на мъжката мода в Париж, като манекените му преминаха при "засилени мерки за сигурност" - през металодетекторни рамки, преди да стъпят на подиума, предава Франс прес.

Постановката на дефилето на Престън беше в съзвучие с протестите, обхванали Париж и цяла Франция през последните месеци. Очаква се акциите на "жълтите жилетки" да нарушат ритъма на модните дефилета в събота, когато е планиран поредният им протест.

Манекените на Престън идваха от мъглата и преминаваха през металотърсачите, като бяха проверявани както те, така и саковете им. В колекциите му преобладаваше оранжевия цвят, с който дизайнерът наложи своето име в модния свят. Дефилето премина в Токийския дворец в Париж. Престън е бивш креативен директор на рапъра Кание Уест, осъществил успешно сътрудничество с "Найки", "Оф-Уайт" и американското космическо ведомство НАСА.

Манекените от ревюто му "Нощна смяна" дефилираха и в жълто, и то много подобно по интензивност на това на протестиращите "жълти жилетки".

Седмицата на мъжката мода ще приключи в неделя с очакваното дефиле на "Селин" и на дизайнера Еди Слиман. Това ще бъде първата представена мъжка колекция на марката след смесената, представена през миналия септември.

"Диор" нарочно изтеглиха ревюто си с един ден, за да не бъде в събота и да не съвпадне с протестите. Повечето от дефилетата се провеждат в близост до Шанз Елизе и организаторите се притесняват те да не бъдат прекъснати от размириците във френската столица.

Коментари

  1. 2019.01.16 | 13:24

    Както са се наредили, помислих, че е парчето на Пик Флойд.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Мода

още

Анкета

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Избрано от Интернет