Започна първата Седмица на модата в Саудитска Арабия

  • 11 април 2018 12:10

  • 4220
  • 1
Започна първата Седмица на модата в Саудитска Арабия
© youtube

Започна първата Седмица на модата в Саудитска Арабия, където престолонаследникът принц Мохамед бин Салман предприе големи социални реформи, предаде Франс прес.

Дефилетата са организирани пред ентусиазирана публика, съставена изключително от жени.

Досега арабска Седмица на модата, смятана за международно събитие със същата значимост, като тази на дефилетата в Париж или Милано, се организираше единствено в Дубай, столицата на модата в района на Персийския залив. Сега версия на арабската Седмица на модата вече има и в Рияд, макар че е забранена за фотографи и е резервирана за публика, съставена от жени.

Големи имена в сектора на модата, като Жан Пол Готие и Роберто Кавали, представят свои колекции редом с модни дизайнери от Саудитска Арабия, сред които Аруа ал Банауи и Машаел Алраджи. "В Саудитска Арабия винаги е имало интерес към модата - увери принцеса Нура Бинт Фейсал ал Сауд, която е почетен президент на събитието, организирано в хотел "Риц-Карлтън" в Рияд. - Нашият моден съвет се опитва да изведе модната индустрия в Саудитска Арабия на невиждано досега ниво".

Второ издание на Седмицата на модата в Саудитска Арабия е планирано за октомври. Модните дефилета в Дубай пък ще се състоят от 9 до 12 май.

Последвайте канала на

БТА
4220 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.11 | 22:06

1
седмица на какво?!?!?! на бурките или на камъните , с които убиват жените?!!!???

Добави коментар

Водещи новини