10-те най-скъпи малки черни рокли

  • 12 април 2014 17:37

  • 5291
  • 0
10-те най-скъпи малки черни рокли
©

Известна на всички жени, малката черна рокля, създадена преди почти сто години, отдавна стана задължителен предмет от женския гардероб.

Тя се появява през 1920 г., благодарение на Коко Шанел и Жан Пату. Първоначалната цел на роклята е да служи като масова и достъпна елегантна рокля за коктейл, а днес цената ѝ може да е от скромна до наистина сериозна. 

Нека видим най-скъпите в историята на модата малки черни рокли.

10. Рокля на Версаче с безопасни игли: 5000 долара +

Първо роклята Versace показа Елизабет Хърли през 1994 г., която я носеше на червения килим, като момичето на Хю Грант на премиерата на "Четири сватби и едно погребение".

9. Рокля с висок разрез на бедрото Versace: 10 000 долара+

Роклята с висока цепка на бедрото за Анджелина Джоли пожъна фурор на годишната церемония на наградите "Оскар" през 2012 г. и стана световноизвестна, заедно с позата с изнасяне на десния крак.

8. Прозрачната рокля на Шер: 28 125 долара

През 1975 г. от Боб Маки облича Шер по същия екстравагантен начин като самата певица. Роклята създава илюзия за пълна голота, като само на места покрива с нишки от мъниста и украшения от пера.щ

7. Рокля Dior на Чарлийз Терон: 30 000 долара +

За явяването си на червения килим на церемонията на годишните награди "Оскар" Чарлийз Терон избра рокля от колекцията Christian Dior със силует "русалка-дълбоко деколте и гол гръб.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Весела Найденова
5291 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини