Гледай на живо

Николай Киров говори за положителната промяна в ЦСКА 1948 преди мача с Левски

Очакваме oтговор от извънземни след 40 000 години

  • 01 юли 2011 17:36

  • 2827
  • 0
Очакваме oтговор от извънземни след 40 000 години
©

Директорът на Пулковската астрономическа обсерватория Александър Степанов обясни, че в сигналите, които учените от дълги години изпращат до извънземните, се съдържа справка за това, че човечеството се състои от два пола, вдишва кислород и че на Земята има желязо.

"Разбира се, че изпращаме сигнали. Но се съмнявам, че за 20 г. можем да получим отговор. 40 000 години ще отнеме на тези сигнали да стигнат до близки до Земята звезди, а до други галактики още по-дълго", каза той.

Астрономите често приемат за сигнал от извънземните светлините на пулсарите.

"Това са огромни обекти, превишаващи неколкократно масата на Слънцето. Те се въртят и хвърлят светлина по земята, подобно на автомобил, който се движи с включени фарове", обяснява Степанов.

Преди време учени изразиха увереност, че до 20 години астрономите ще намерят извънземни цивилизации.

Според Андрей Финкелщайн, шеф на Института по приложна астрономия към Руската академия на науките,  основните закони, по които се е зародил животът на Земята, се разпространяват из цялата Вселена както върху живата, така и върху неживата природа.

"Нашата Слънчева система не е уникално място и при подобни условия на други места във Вселената задължително трябва да се появи живот. И той поразително ще прилича на нашия”, смята Финкелщайн.

Единствената разлика между нас и извънземните щяла да е цветът на кожата.

Весела Найденова
2827 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини