Започна експедиция до останките на "Титаник"

  • 15 юли 2024 13:14

  • 815
  • 1
Започна експедиция до останките на "Титаник"
© Getty Images, архив

Фирмата, която притежава правата за изследване на "Титаник", предприема първата си експедиция до останките на кораба от 14 години, а участниците в мисията са както с натежали сърца, така и с големи цели една година след катастрофата с подводен апарат на друга фирма, при която загинаха петима души, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Компанията RMS Titanic Inc., базирана в Джорджия, притежава законните права за вадене на останки от кораба, потънал в Северния Атлантически океан през 1912 г. Първата експедиция на компанията до мястото от 2010 г. стартира от Провидънс, Роуд айлънд.

Пътуването се осъществява в момент, когато световната общност на подводните изследователи все още се възстановява от фаталната имплозия на експерименталния подводен апарат на път за "Титаник" през юни 2023 г. При катастрофата с апарата "Титан" загинаха всичките петима души на борда, включително Пол-Анри Наржоле, който беше директор на подводните изследвания на RMS Titanic и се е спускал до останките повече от 35 пъти.

Експедицията ще използва съвременни технологии за заснемане на изображения и дистанционно управляеми апарати, за да направи подробни снимки на "Титаник", мястото на останките и полето на отломките, казаха представители на RMST Inc.

Милиардер строи "Титаник 2"

Корабът на компанията ще достигне мястото, където е потънал "Титаник", след няколко дни.

Работата ще позволи на компанията да направи цялостен анализ на настоящото състояние на мястото на останките на "Титаник" и подробна оценка на артефактите, които могат да бъдат определени за бъдещо възстановяване, казаха представители на RMST Inc.

Експедицията ще се завърне около 13-ти август.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
815 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.15 | 16:38

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини