Осмото издание на изложбата от конкурса за художествен анализ „Снимките говорят“ ще бъде открито на 17 юни

  • 12 юни 2024 15:07

  • 297
  • 1
Осмото издание на изложбата от конкурса за художествен анализ „Снимките говорят“ ще бъде открито на 17 юни
© pixabay

Осмото издание на изложбата от конкурса за художествен анализ „Снимките говорят“ ще бъде открита на 17 юни в галерия-книжарница „София Прес“. Това е последното събитие от Европейския месец на фотографията 2024, съобщават организаторите.

Тази година екипът на Националното сдружение фотографска академия „Янка Кюркчиева“ отново ще представи малка част от безценния си архив, включващ над 15 000 фотографски копия на класически и съвременни български автори.

Изложбата носи заглавието „Лоте в думи“ и ще постави фокуса върху богатото творчеството на Лоте Михайлова, AFIAP, от което са подбрани двадесет и четири ръчно копирани сребърно-желатинови копия, разказват организаторите, цитирани от БТА.

Култово място в София ще е с нов облик

Имената на финалистите, кой е избран за победител в конкурса и при кого отива наградата, ще бъдат оповестени на самото откриване. Те са избрани от журито в състав -  Олимпия Николова-Даниел, Михаела Михайлова и Петър Павлов, които оцениха всички постъпили предложения.  Всички текстове на финалистите, които журито е избрало, ще бъдат представени заедно с копията на Лоте Михайлова в изложбата, уточняват от екипа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
297 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.12 | 23:42

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини