Как да отслабнем ефективно след 40-годишна възраст

  • 22 април 2024 21:10

  • 9505
  • 1
Как да отслабнем ефективно след 40-годишна възраст
© pixabay

Хората над 40 години често се сблъскват с проблеми, свързани с теглото, които се отдават предимно на забавения метаболизъм в тази възраст. Въпреки че е вярно, че метаболизмът се забавя с течение на времето и стареенето на организма, няма невъзможни неща. 

Правете повече силови тренировки 

Много е важно да развиете добре мускулатурата си. Колкото по-стегната и развита е тя, толко по-лесно ще изгаряте калории и мазнини дори в спокойно състояние. Стегнатата мускулатура е важна и от гледна точка на превенцията на хормонални проблеми, метаболитни смущения, остеопороза.

Защо е толкова важно краставиците да присъстват в дневното ни меню?

Не пренебрегвайте и кардиото 

Кардио тренировките са незаменима част от рутината в движението и спортуването. Кардиото гори мазнини и ускорява метаболизма. Това е много добър начин да противодействате на естественото забавяне на обмяната на веществата с напредване на възрастта. Правете кардио поне 3 пъти седмично, но не прекалявайте, за да не повлияете негативно на мускулите, пише az-jenata.bg.

Контролирайте калориите 

Повечето хора се демотивират, когато трябва да броят калориите. Смятат този метод за контрол на теглото за досаден, демотивиращ, напрягащ и натоварващ за психиката. Колкото и да е трудно да го приемете обаче, следенето на калориите е най-добрият начин да отслабнете и да поддържате теглото.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9505 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.22 | 22:47

1
Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук----> shout.to/ketoex

Добави коментар

Водещи новини