За пръв път: Пускат туристи в частните зони на замъка Балморал

  • 03 април 2024 12:33

  • 1816
  • 5
За пръв път: Пускат туристи в частните зони на замъка Балморал
© Уикипедия

През лятото туристи за пръв път ще бъдат допуснати до някои части на замъка Балморал, ползвани само от британското кралско семейство, предаде ДПА, цитирани от БТА. 

От 1 юли до 4 август замъкът ще може да бъде посещаван от групи до 10 души с придружител. След тази дата замъкът ще бъде затворен, тъй като крал Чарлз Трети и кралица Камила пристигат за лятната си почивка.

Билетите за т. нар. "вътрешен тур на замъка" на цени от 100-150 лири с включен следобеден чай вече са почти разпродадени. На ден са предвидени до 40 билета.

В страницата на замъка в интернет се посочва, че посещенията на замъка от туристи ще бъдат първи по рода си от отварянето му през 1855 година. В рекламата на туровете се изтъква, че става дума "историческо пътуване през някои от най-красивите стаи на замъка Белморал, за пътуване през времето от купуването му от кралица Виктория и принц Арбърт до наши дни".

Посетителите ще могат да научат повече за произхода на замъка и за любовта на кралското семейство към него, както и да видят с очите си "стаите, ползвани днес от краля, кралицата и други членове на кралското семейство".

Британският музей съди бивш куратор, опитал да продаде 1800 предмета

В туровете е включена и балната зала с акварелната колекция на крал Чарлз Трети, включваща пейзажи от именията Балморал, Хайгроув и Сандрингам, както и одежди на Черлз и Камила, покойната кралица Елизабет II и нейната майка.

В замъка ще продължат да се провеждат и досегашните турове, включващи околността и градините му.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1816 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 08:08

5
❤️ Г­­о­­р­е­­щ­­­и­­­ ­­­м­­­о­­­м­­­и­­­ч­­е­т­­а­­­ ­­­в­и­ ­­­о­ч­­­а­­­к­в­­а­т ­-­ X­1­­­8­­.­F­U­N

2024.04.03 | 17:39

4
ПУТИН, РАДЕВ, ЛУКАШЕНКО- ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ!

2024.04.03 | 15:01

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.04.03 | 12:56

2
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

2024.04.03 | 12:55

1
СЛАВА НА ПУТИН!

Добави коментар

Водещи новини