Колекция от вещи на Елтън Джон беше продадена за над 20 млн. щатски долара

  • 01 март 2024 13:14

  • 327
  • 2
Колекция от вещи на Елтън Джон беше продадена за над 20 млн. щатски долара
© Getty Images

Колекция от вещи на Елтън Джон беше продадена за над 20 млн. щатски долара, съобщи АФП. 

Очила, триптих на Банкси и още 900 предмета и произведения на изкуството бяха продадени на серия аукциони, обяви "Кристис". 

Сър Елтън Джон се сбогува с феновете си

Повечето вещи са били част от обзавеждането на луксозната резиденция на певеца в Атланта, САЩ. През 2023 г. Елтън Джон продаде имението за 7 млн. щатски долара. 

Предметите и произведенията на изкуството са събирани от Елтън Джон и съпруга му Дейвид Фърниш. Сред тях има 350 фотографии, главно на Робърт Мейпълторп и Ричард Ейвдън. 

Елтън Джон слага край на последното си световно турне с шоу в Стокхолм

Според "Кристис" Елтън Джон, който дълго време се е борил със зависимостта си от алкохол и наркотици, е избрал да се установи в Атланта, защото на това място е намерил спокойствие и подкрепа. Певецът не пие от началото на 90-те години. 

Прощалното турне на Елтън Джон е най-печелившото в историята

Разпродажбите на вещи на звезди се превърнаха в любима ниша на аукционните къщи, тъй като дават възможност за разширяване на кръга клиенти.   

Последвайте канала на

Весела Найденова
327 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.02 | 02:35

2
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2024.03.01 | 21:51

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

Добави коментар

Водещи новини