Кадри от дрон показват как избягала от парк маймуна се разхожда в планините на Шотландия

  • 01 февруари 2024 13:18

  • 928
  • 3
Кадри от дрон показват как избягала от парк маймуна се разхожда в планините на Шотландия
© pixabay

Експертите, които издирват маймуна, избягала преди три дни от парк за диви животни в областта Хайланд в Шотландия, успяха да я проследят с помощта на дронове, предаде ДПА.

Пазачите съобщиха, че японският макак в момента се приближава към парка за диви животни “Хайланд Уайлдлайф Парк” (Highland Wildlife Park) в Шотландия. Маймуната успяла да избяга от заграждението си в неделя.

На кадрите от дрона се вижда как макакът обикаля под дърветата и сяда в храсталака, за да се огледа, преди да се отдалечи.

Поради влошаване на метеорологичните условия в сряда, търсенето с дронове беше прекратено. Въпреки това от Кралското зоологическо дружество казаха, че издирването продължава.

Кийт Гилхрист, един от управителите на парка, каза, че след продължителна издирване са успели да проследят макака в продължение на 45 минути с помощта на дронове. "За съжаление, той не беше в позиция, в която да сме сигурни, че можем да го върнем в парка безопасно, но вече си проправя път обратно към местообитанието си.”

Маймуни избягаха от зоопарк в чешки град

В парка за диви животни, намиращ се близо до Кингюси, се отглежда голяма група японски макаци след успешно размножаване на вида, допълва БТА.

Двойка мъж и жена, която видяла маймуната в градината си през уикенда, описа преживяването като "сюрреалистично".

Г-жа Залцберг каза, че тя и мъжът й са гледали маймуната в двора им със страхопочитание. "Това е най-сюрреалистичното нещо, виждал съм макаци в дивата природа, но не очакваш да ги видиш в задния си двор в Хайланд", каза Карл, съпругът на г-жа Залцберг. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
928 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 11:03

3
❤️ Г­о­­­р­е­­щ­­и­ ­м­­о­м­­и­­ч­е­­т­­а­­ ­­в­и­­ ­­о­­­ч­­а­­­к­­в­­а­­­т ­­-­­­ X­­1­8­­­.­­F­­­U­N

2024.02.01 | 20:37

2
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex
рая

2024.02.01 | 19:59

1
Всичката работа им е такава! Този човешки род, в тази епоха е пълна скръб!!!!!!!!!!! Изгубили маймуна, а после намерили ВИРУС от маймуна и ни го подарили отново! Безсъвестници!

Добави коментар

Водещи новини