Рисунки на деца от Плевен са отличени в международен творчески конкурс в Полша

  • 04 януари 2024 08:51

  • 633
  • 1
Рисунки на деца от Плевен са отличени в международен творчески конкурс в Полша
© Булфото

Деца от Плевен са носители на награди от двадесет и първото издание на Международния конкурс за деца и младежи "Календар на дъгата 2024", проведен в Полша. За това съобщи Майя Ананиева, ръководител на арт школа "Колорит", където се обучават малките художници.

Пет са отличените възпитаници на школата с почетни награди - София Петкова (5г.), Цветелина Доковска (7г.), Сияна Дянкова (7г.), Бояна Костов (7г.) и Яна Начева (9г.).

Международният конкурс "Календар на дъгата" провокира децата да нарисуват картини в различни живописни техники, в които ярко да са представени техни преживявания през различните сезони, каза Ананиева.

Жури подбира 12 творби, наситени с емоцията и цветовете на сезоните, и ги отпечатва в луксозен календар. В последното издание на конкурса са участвали 2500 рисунки на деца и младежи. Творческата надпревара се организира от Младежкия дом на културата №2 в град Тихи.

В неговите зали е експонирана и международната изложба с отличените творби.

Рисунки на две от децата, които се обучават в арт школа "Колорит", бяха избрани за празнични електронни картички, които изпратиха за Коледа и Нова година председателят на Общинския съвет в Плевен и кметът на общината.

Последвайте канала на

Нора Виткова
633 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.04 | 13:22

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини