10 неща, които вашето кучето би ви казало, ако можеше да говори

  • 01 декември 2023 12:43

  • 1600
  • 2
10 неща, които вашето кучето би ви казало, ако можеше да говори
© Freepik

За съжаление, нашите четириноги любимци не могат да говорят. Със сигурност обаче сте се опитвали да разтълкувате мислите им по погледа, държанието, настроението.

Учените са се опитали да разгадаят някои основи в поведението на кучето и какво означават те, пише "Обекти".

Ако вашият приятел можеше да говори, ето какво би ви казал:

1. Невинаги съм щастлив, когато махам с опашка

Размахването на опашка е начин на общуване за мен. Понякога означава, че съм радостен, но друг път изразявам по този начин страх, несигурност, дори гняв.

2. Не обичам пренаселени места и пикници

Може и да съм социално животно, но това не означава, че обичам пренаселените места. Когато наоколо е пълно с хора, се превъзбуждам и страхувам. Да не говорим, че с моя размер има защо да се притеснявам някой от стотиците крака наоколо ми да не се стовари върху главата ми.

3. Реагирам на награди, а не на наказания

Ако ми даваш награда, когато направя нещо хубаво, ще продължа да го правя, защото обичам наградките. Но ако само ми крещиш и жестикулираш, вероятно ще продължа да правя онези лоши неща, за които ми се караш, защото не мога да те разбера.

4. Честна кучешка, нищо не разбирам от това, което ми говориш

Не разбирам думите ти. Но разбирам тона ти. Помисли върху това.

Съвети: Грижа за кучетата през студените месеци

5. Обърквам се, ако постоянно променяш правилата

Това да, това не – тъкмо го науча и всичко се обръща с главата надолу. Ако скачам върху теб от радост, ти си доволен. Ако скачам върху друг човек на улицата от радост, ти ми се караш. Какво да правя? И последно – мога ли да се качвам на дивана или не? Моля те реши се най-накрая какво искаш от мен, защото искам да си щастлив.

6. Не забравяй да ме водиш редовно на ветеринар

Все пак не мога да ти кажа какво ми е. Ако ми е лошо или нещо ме боли, няма как да ти кажа.  Затова не забравяй да ме водиш поне веднъж годишно на ветеринар. Моля те не пренебрегвай това задължение, може да ми струва живота, а аз искам да съм по-дълго около теб.

7. Знам, че си изморен, че ти е топло, студено, скучно, но не бързай, когато ме изведеш

Когато искам да отида до тоалетната, не ме пришпорвай да бързам. Разбирам, че се връщаш изморен от работа или че ти е прекалено топло, или прекалено студено, или ти се спи, или нещо друго, но аз те чакам цял ден, за да ме изведеш. Моля те, не ми дърпай каишката.

8. Да ям аки е нещо нормално за мен

Моля те, не откачай! Може би не е най-полезната храна, но в повечето случаи не би ми навредило. Знам, че е малко гнусно за теб, но на мен ми харесва. Ако го правя понякога, не изпадай в истерия. И не ме обиждай.

9. Когато правя бели, вероятно ми е скучно

Не съм лош нарочно, не правя бели нарочно. Ако ме видиш да разкъсвам калъфката на възглавницата или да тичам като обезумял из къщата, по всяка вероятност умирам от скука. И аз имам право на своите настроения, нали?

10. Както намираш време за работа и за спане, намери време да си поиграеш с мен

Когато не правя нищо, мога не само да се отегча и да разкъсам калъфката на възглавницата или да направя друга беля, но може също да изпадна в депресия. Половин-един час на ден би ми бил достатъчен, за да се почувствам нужен и обичан. В замяна ще ти дам обич и ще намаля нивата на стрес в организма ти. Виждаш ли – всички печелим!

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1600 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.01 | 13:08

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

2023.12.01 | 18:00

2
В България отдавна го има - глад, бой ебън , яко бачкане и сръбска музика....

Добави коментар

Водещи новини