Астрофизик: Извънземните може да са като богове за нас

  • 16 август 2023 11:30

  • 2545
  • 1
Астрофизик: Извънземните може да са като богове за нас
© YouTube
Слушай новината Слушай новината

Професорът от Харвард Ави Льоб казва, че извънземните може да създават вселени - включително нашата собствена - в лаборатории. Това би могло да е възможно, ако имат "богоподобен" интелект, предава Daily Mail.

Астрофизикът от Харвард твърди, че ултра-напредналите цивилизации може би вече имат способността да създават "бебета вселени в лаборатория".

Ави Льоб е бивш председател на катедрата по астрономия на Харвард. Той е известен с твърденията си, че извънземните съществуват и дори са посещавали Слънчевата ни система.

Професор Льоб наскоро откри малки метални фрагменти от междузвезден обект, разбил се в Тихия океан, и трябва да публикува откритията си след седмици. Ученият изследва фрагментите, за да разбере дали те не са част от извънземен космически кораб, припомня dir.bg.

Професор от Харвард: До края на месеца ще знаем има ли извънземни

Той обясни пред Fox News, че цивилизация, която е милиони години по-напреднала от нас, може да е развила разбиране за това "как да обедини квантовата механика и гравитацията". Това би им позволило да пресъздадат космическите условия, необходими за появата на Вселената.

Идеята за създаване на живот в лаборатория може да звучи пресилено за повечето, но учените са създавали едноклетъчни организми и преди, а Льоб каза, че това е "качество, което приписваме на Бог в религиозните текстове".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2545 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бойко

2023.08.16 | 12:11

1
Ахахахаха не знам дали има по голямо извънземно от този смешник

Добави коментар

Водещи новини