Казанлък избра своята Царица Роза

  • 02 юни 2023 22:35

  • 1408
  • 1
Казанлък избра своята Царица Роза
© Община Казанлък
Слушай новината Слушай новината

Тържествена церемония по случай коронясването на тазгодишната Царица Роза в Казанлък се състоя тази вечер на специално изградена сцена площад „Севтополис“.

Подарък към жителите и гостите на града по случай 120-ите юбилейни празници беше концерт на “Пеещи артисти” на Игор Марковски със сборен симфоничен оркестър на маестро Георги Милтиядов. Първи на сцената излязоха Симеон Владов и Гергана Стоянова, след тях една от най-сложните песни в концерта „Защо“ изпълни Койна Русева. Публиката в Казанлък чу най-новата песен на Петя Буюклиева „Докога“, която е по стихове и музика на Биляна Ангелова и аранжимент на Георги Цветков. Сред участниците бяха Маргарита Хранова, Албена Михова, Люба Пашова, Петя Дикова, Вили и Красимир Гюлмезови, съобщава БТА.

Минути след коронясването на 55-ата Царица Роза Кристина Попова от Петя Дикова, Албена Михова и Люба Пашова, „Пеещите артисти“ изпяха емблематичната българска песен “Една българска роза” с нов аранжимент, направен от Георги Милтиядов, специално за юбилейното 120-ото издание на Празника на розата в Казанлък. Сред гостите беше и авторът на текста на песента Найден Вълчев, който е в Града на розите по специална покана на БТА. Публиката хареса новия вариант на песента и тя беше изпълнена на бис, а по време на нейното изпяване се включи и самият Найден Вълчев. 

Сред феерия от красота и светлини Казанлък избра своята Царица Роза

На церемонията присъстваха кметът на града Галина Стоянова, старозагорският митрополит Киприан, митрополитът на Димотика, Орестиада и Софлий Дамаскин, представители на общински, областни и държавни структури, кметове на побратимените градове, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, участниците в в 18-ата Световна среща на българските медии в Казанлък, както и стотици жители и гости на града. 

"Не е нужно тази вечер да ви убеждавам, че столицата на България е Казанлък. Благодаря на гостоприемния Казанлък, че прие толкова много гости. Всички с отворени сърца, защото България е велика. Родната ни долина е прекрасна. Тук има място за всички, които обичат, които се веселят, които могат да преживяват и имат силата да постигат мечтите си", каза по време на церемонията кметът на Казанлък Галина Стоянова. 

Церемонията завърши с празнична заря, а на сцената се качи световноизвестната румънска поп изпълнителка Инна.

Мая Йорданова
1408 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.06.03 | 18:58

1
Казанлък избра своята Царица Роза ЦАРИЦЕТА РОЗА е тротинетката на магистралата преследваща турски тирове Корнелия НИНОВА и с подгласничка магистралната половотрудяща се мая манолова.

Добави коментар

Водещи новини