В Русенския университет се проведе силовия турнир "Стронг мен"

  • 16 май 2023 15:13

  • 378
  • 1
В Русенския университет се проведе силовия турнир "Стронг мен"
©
Слушай новината Слушай новината

Осем студенти се включиха в турнира по силов многобой "Strong Man" (Стронг мен), организиран днес в Русенския университет.

Състезанието премина в четири кръга - "Обръщане на гума", "Хвърляне на пудовка", "Фермерска разходка" и "Теглене на автомобил". В първия кръг състезателите обръщаха гума на трактор. Тя тежи около 130 кг, като с нея трябваше да преминат 20-метрово трасе. При "Фермерската разходка" участниците изминаха 40 метра, държейки две големи бутилки, като всяка от тях тежи по 50 килограма.  Младежите хвърляха и пудовка на най-голямо разстояние, а в последния кръг теглиха автомобил с въже.

Победител в надпреварата бе 22-годишният Пламен Николаев, който е втори курс в специалност "Технология и управление на транспорта". Той участва за първи път в традиционния турнир, като казва, че са необходими много тренировки. 

Рускиня премести 8-тонен хеликоптер (видео)

"Тренирам всеки ден по два-три часа. За мен спорта е всичко. Трябва да спортуваме, за да сме здрави, силни, смели и млади", каза младежът.

На второ място се нареди третокурсникът в специалност "Електроенергетика и електрообзавеждане" Радослав Йорданов, а трети остана второкурсникът в специалност "Право" Богомил Йорданов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
378 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.05.16 | 15:37

1
Трябва да търкаляш гуми докато ти се скъсат червата.

Добави коментар

Водещи новини