Всички глупави хора имат тези черти

  • 29 март 2023 14:27

  • 28446
  • 0
Всички глупави хора имат тези черти
© Freepik
Слушай новината Слушай новината

Зигмунд Фройд, най-известният психиатър и баща на психоанализата, освен всичко друго ни е оставил гениална мъдрост и универсални поговорки, които са актуални по всяко време.

Сред тях е един урок, който всеки трябва да запомни – как да разпознаваме глупавите хора?

Легендарният псиоаналитик много бързо откривал човешката глупост и съветва как да я открием с едно изречение: "Първият признак на човешката глупост е пълното отсъствие на срам", посочва Фройд.

Така че, когато попаднете в ситуация, в която сте смутени от чуждо поведение или изказване, или сте изненадани от някакви луди действия, веднага разбирате с кого си имате работа. Проблемът не е ваш, а техен. Не занижавайте стандартите си заради това и не правете каквото ви накарат, защото и вие ще се превърнете в клоуни. 

"Нагон към унищожение". Защо човекът избира да воюва, според Айнщайн и Фройд

Ако не ви ценят, не се доказвайте – просто бъдете себе си. Не правете компромис с достойнството си, за да спечелите доверие, така или иначе няма да го получите.

Достатъчно е да останете верни на себе си въпреки всичко и ще видите как след време нещата ще се променят от само себе си. Но не очаквайте промени за една нощ. Точните хора рано или късно ще открият стойността ви. Когато намерите такива хора, дръжте ги като капка вода в длан, а на останалите не обръщайте внимание. Очите ви няма веднага да забележат стойността на такива хора, но след като ги разпознаете, не позволявайте на нищо да ви отклони от тях.

Феноменален тест на Зигмунд Фройд ще ви разголи

Когато станете най-добрата версия на себе си, тогава ще се появят хора, чието присъствие ще се превърне в истинско приключение, пише в свой материал "Блиц".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
28446 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини