Шефът на "Старбъкс" ще работи всеки месец по половин ден в някое от кафенетата на веригата

  • 24 март 2023 07:55

  • 29083
  • 2
Шефът на "Старбъкс" ще работи всеки месец по половин ден в някое от кафенетата на веригата
©
Слушай новината Слушай новината

Главният изпълнителен директор на "Старбъкс" (Starbucks) Лаксмън Нарасимхан съобщи в писмено изявление до служители на световната верига кафенета, че всеки месец ще работи по половин ден в някое от заведенията на корпорацията, предаде Си Ен Би Си, цитирани от БТА.

Нарасимхан официално оглави "Старбъкс" в понеделник, а днес се очаква да ръководи годишното събрание на акционерите на дружеството. Той се присъедини към компанията през октомври миналата година и месеци наред изучаваше нейния бизнес модел. Това включваше и обучение в продължение на 40 часа за бариста (специалист в областта на приготвянето и представянето на напитки от кафе), при което Нарасимхан обличаше прочутата зелена престилка, която носят някои от служителите в кафенетата на "Старбъкс", отбелязва Си Ен Би Си.

Междувременно служители на веригата и синдикалисти организираха протест пред централата на корпорацията, в американския град Сиатъл. Те протестираха срещу опитите на ръководството й "да разбие", по техни думи, профсъюзните им организации, съобщи Ей Би Си.

"Старбъкс" затваря 8000 свои обекта в САЩ, за да обучава персонала в расова толерантност

Организаторите на протеста обявиха, че служителите в над 100 търговски обекта на веригата в 40 американски града са участвали в трудовите протести, но корпорацията оспорва посочения им мащаб. "Старбъкс" съобщи, че "почти всички от обектите й са останали отворени", но не уточни колко са били затворени поради стачните действия.

В края на ноември миналата година "Старбъкс" обяви, че затваря търговския си обект в Сиатъл, родният град на веригата, където служителите й създадоха първия си профсъюз.

Последвайте канала на

Калина Христова
29083 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.03.24 | 08:20

2
При лошия социализъм, служителите от държавната администрация бяха длъжни да работят "доброволно" в някой завод за един ден от месеца. Да не се откъсват от хората.

2023.03.24 | 08:16

1
евтина кръчма

Добави коментар

Водещи новини