Хари и Меган са започнали да използват титлата принцеса за дъщеря си

  • 08 март 2023 22:29

  • 36743
  • 7
Хари и Меган са започнали да използват титлата принцеса за дъщеря си
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Херцогът и херцогинята на Съсекс са започнали да използват титлата принцеса за дъщеря си Лилибет, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

Наследниците на Хари и Меган получиха титлите, след като крал Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен се възкачи на престола.

От Бъкингамския дворец потвърдиха, че списъкът на наследниците ще бъде актуализиран. Това стана, след като говорител на херцозите на Съсекс публично за първи път нарече принцеса Лили в сряда при обявяването на новината за кръщенето ѝ.

Принц Хари и съпругата му Меган са поканени на коронацията на крал Чарлз III

Предполага се, че кралят е знаел предварително, че по-малкият му син Хари и съпругата му Меган възнамеряват да използват титлата на дъщеря си, както и че се е водила кореспонденция по въпроса.

Лили, която ще навърши две години през юни, беше кръстена в Калифорния в петък. "Мога да потвърдя, че принцеса Лилибет Даяна беше кръстена в петък, 3 март, от архиепископа на Лос Анджелис - преподобният Джон Тейлър". 

Смята се, че титлите ще се използват при официални поводи, но не и в ежедневието от херцозите на Съсекс, а това беше първата подобна възможност след смъртта на кралица Елизабет Втора през септември м.г.

Хари и Меган се опитват да не се отказват от правата, които децата им имат по рождение, а да им дадат възможност сами да решават, когато пораснат, за титлите.

Лилибет беше наречена официално принцеса, след като стана ясно, че родителите й са били помолени да се изнесат от дома си в Обединеното кралство - Фрогмор котидж. Това се случва със съгласието на Чарлз Трети, като допълнително отслабва връзките на херцозите на Съсекс с родната страна на Хари и кралския двор.

Кръщенето се е провело в дома на Хари и Меган в Калифорния, но не е потвърдено дали кралят, Уилям или други кралски особи са били поканени.

Правилата за кралските титли, определени от Джордж Пети през 1917 г., означават, че Арчи и Лили, като деца на син на монарх, автоматично стават принц и принцеса, когато Чарлз седна на престола.

Меган каза в интервю с водещата Опра Уинфри, че Арчи не е получил титлата принц заради расата му.

Когато Арчи се роди през май 2019 г., той беше седми в линията за наследяване на трона. Въпреки че беше правнук на монарха, момченцето не беше първороден син на бъдещ крал и затова не стана принц автоматично.

През 2021 г. се появиха съобщения, че в опит да ограничи броя на ключовите членове на кралското семейство, Чарлз е възнамерявал, когато стане монарх, да попречи на Арчи да стане принц.

За да направи това, той трябва да издаде специален документ, с които да се промени правото на Арчи и на Лили да носят титлите принц и принцеса.

Херцозите на Съсекс все още не са потвърдили дали ще присъстват на коронацията на Чарлз Трети през май, чиято дата съвпада с четвъртия рожден ден на Арчи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
36743 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Росен

2023.03.09 | 06:50

7
А мен кво ме касае това. А кога ходят да Акат (да серат) , че май сме пропуснали да го отбележим.
Черният властелин

2023.03.09 | 06:04

2
докато чикиджийствате на тема крали величия, рептилите ще пичелят
надежда дойчева , че бая грозен мангал

2023.03.09 | 06:39

6
!!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Надежда Дойчева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ................................................................................................................................................ !!! Надежда Дойчева е близка приятелка с Полина Станчева, разобличена от Господари на ефира за измами чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ................................................................................................................................................ !!! Полина Станчева Хамид и Надежда Дойчева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща надежда дойчева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим калугин и фотошоп ресурс е прекалила.!!!
надежда дойчева , че бая грозен мангал

2023.03.09 | 06:37

5
Черен властелин,, че ония от "" лофци на пЪдоффили "" ша правят.
Сърбецо зът

2023.03.09 | 06:36

4
!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка у Гугъл. Ков грозен и зъл сурат има тая надка. На тая надка на Сурат му е изписано, че е лош и зъл Боклук.
надежда дойчева , че бая грозен мангал

2023.03.09 | 06:35

3
ШИЗИ надежда дойчева, че откъде да знаеш че не си по грозен и по голем мангал от грозния софка маринова мангал.
ае ква принцеса...

2023.03.09 | 05:39

1
Нали монахрията не ставала.

Добави коментар

Водещи новини