Сладолед с вкус на щурец предлагат в Германия

  • 02 март 2023 16:54

  • 1928
  • 4
Сладолед с вкус на щурец предлагат в Германия
© Getty images

Германски салон за сладолед разшири менюто си, изкушавайки клиентите си с фунийки от замръзналия десерт с вкус на щурец, придружен от топинг от сушени кафяви щурци. Необичайният сладолед се предлага в магазина на Томас Миколино в неголемия германски град Ротенбург ам Некар, Южна Германия, съобщи БТА.

Миколино има навика да създава аромати, които са извън типичните предпочитания на германците към сладоледите. В миналото е предлагал сладоледи с вкус на наденица с черен дроб, синьо сирене Горгонзола, както и такъв, покрит със злато - за 4 евро на топка.

"Аз съм много любопитен човек и искам да опитам всичко", казва Миколино, след което допълва: "Ял съм много неща, включително много странни неща и щурците бяха нещо, което все още исках да опитам, също под формата на сладолед".

Заведение в Милано пусна чийзбургер с брашно от щурци

Това, че той вече може да произвежда сладоледи с аромат на щурец, се дължи на новите разпоредби на Европейския съюз, които позволяват използването на насекомите в различни храни.

Съгласно регулацията щурците могат да бъдат замразени, изсушени или използвани стрити на прах. Брюксел вече позволи използването на мигриращите скакалци и ларвите на брашнения бръмбар да бъдат използвани като добавки към храни.

Сладоледът е направен от брашно от щурци, крем, екстракт от ванилия, мед, а отгоре му поставя сушени цели щурци. Той е "изненадващо вкусен", твърди Миколино.

Имам клиенти, които идват тук всеки ден и си купуват от него, добавя той.

Мая Йорданова
1928 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Kali

2023.03.03 | 09:09

4
Гнусотия до гнусотията.... вместо всяка страна да си оправи земеделието и животновъдството.... толкова е елементарно, мамка му.....
Майтапчи Йово

2023.03.03 | 01:41

3
... между другото... да вземе да изпрати стотина кила от тази отврат и на тулупите в Страсбург и Брюксел, та да си хапнат и те от това, което надробиха!
Майтапчи Йово

2023.03.03 | 01:39

2
Тези малоумници... скоро ще си бият дирниците, та да не серат... напразно, мамицата им джендерастка:)))!
...,,

2023.03.02 | 17:10

1
дасигоядат

Добави коментар

Водещи новини