Забранени места, които не може да посетите

  • 21 февруари 2023 11:29

  • 5190
  • 0
Забранени места, които не може да посетите
© YouTube
Слушай новината Слушай новината

Знаете ли, че има места по света, които са опасни или забранени за посещение? Тези места все още остават неизследвани и са обвити в мистерия.

Остров Северен Сентинел, Индия

Остров Северен Сентинел в Андаманските острови, дом на племето Сентинели, е един от забранените острови в света. Хората на острова все още не са докоснати от съвременния свят и не знаят нищо за външния свят или напредналите технологии. Обикновено стават агресивни и започват да нападат тези, които се опитват да посетят острова.

Ако се вярва на съобщенията, сентинелците живеят на острова повече от 50 000 години под закрилата на индийското правителство и влизането е строго забранено за посетители. 

Забраненият град е най-посещаваният музей в света

Голямото светилище Ise, Япония

Дом на приблизително 8 000 светилища, Япония е популярна със своята култура. Въпреки това, Ise Grand Shrine е един от най-скъпите, както и най-важният от всички светилища в Япония. Храмът се възстановява на всеки 20 години, за да се запазят шинтоистките традиции, датиращи от 8 век. Освен ако не сте член на кралското семейство, няма да ви бъде позволено да влезете в светилището.

Змийски остров, Бразилия

Както става ясно от името, този остров в Бразилия гъмжи от хиляди смъртоносни змии. Нищо чудно, че се смята не само за най-забраненото място в Бразилия, но и в света. Можете да си представите степента на опасност на този остров от факта, че бразилското правителство е забранило хората да посещават острова. Според оценките този остров е дом на приблизително 4000 златни копиеглави змии, считани за най-смъртоносните на планетата.

Гробницата на Цин Ши Хуанг, Китай

Това е мавзолеят на първия китайски император Цин Ши Хуанг, който е погребан дълбоко под пирамида повече от 2000 години. Въпреки че е едно от най-големите открития, то остава забулено в мистерия както за археолози, така и за историци. Съобщава се, че съдържанието на гробницата до момента остава непроучено и запечатано. Китайското правителство също така забрани разкопките на гробницата на Цин Ши Хуанг и сега това е едно от най-забранените места в света, пише "Розали".

Остров Нихау, САЩ

Остров Ниихау е дом на около 160 жители и е забранен за широката публика. Въпреки това, единственият начин да посетите това място, е или да имате роднина на острова, или да сте част от американския флот. Според докладите правителството също така е ограничило влизането на външни лица тук, за да запази дивата природа и околната среда. Въпреки че е живописно място, посещението е забранено.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
5190 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини