Кои са забранените храни за хора над 60 години?

  • 31 януари 2023 13:47

  • 3331
  • 0
Кои са забранените храни за хора над 60 години?
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

По-близо до старостта, а именно след 60-тата годишнина, хранителните изисквания  към хората стават по-строги. Ако ги следвате, можете да избегнете злокачествения ход на заболяванията и да подобрите здравето на тялото си.

Това съобщи пред FederalPress диетологът, доктор на медицинските науки Михаил Гинзбург .

„След 60-тата годишнина хранителните изисквания към хората са по-строги, отколкото в младостта. Не е необходимо да се съобразявате с тях, но е добре да знаете, че ако искате да изживеете добре старостта си е хубаво да вземете мерки “, каза доктор Гинзбург.

10 храни за отслабване и понижаване на кръвното налягане

Нездравословното хранене води до ранна поява на заболявания, свързани с възрастта и до по-злокачествено протичане, казва диетологът Михаил Гинзбург.

За предотвратяване на негативните последици той съветва да се откажете от захарта, белия хляб, ориза, маргарина, чипса, сладкарските изделия и да намалите консумацията на слънчогледово олио, допълва zdrave.to.

„Трябва също така да се откажете от червеното месо и силно преработените продукти, тоест колбасите. Тези продукти пречат на дългия живот,“, каза докторът на медицинските науки.

Морска риба, билки, зеленчуци, горски плодове, ядки, плодове, кисело-млечни напитки, кисели зеленчуци, зърнени храни, черен хляб, като ръжен, както и ориенталски подправки - куркума, джинджифил, имат положителен ефект.

Чесънът и лукът се считат за не по-малко полезни, а пилешкото или пуешкото могат да се консумират като месо. Вместо слънчогледово олио лекарят съветва да погледнете зехтин, кокосово или ленено масло.

Росица Валентинова
3331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини