Учени възстановиха ерекцията на прасета със синтетична тъкан

  • 04 януари 2023 22:18

  • 3642
  • 5
Учени възстановиха ерекцията на прасета със синтетична тъкан
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Китайски учени създадоха синтетична тъкан, която позволява на прасета с травми на нивото на пениса да възвърнат ерекцията си, съобщава БТА. Откритието може да послужи за лечение на хора в бъдеще.

Около 5 процента от мъжете страдат от болестта на Пейрони, която според експертите може да се дължи отчасти на нараняване по време на полов акт. Характеризира се с развитие на фиброза в мембрана на пениса, което може да доведе до болка и изкривяването му. 

Удължава ли сексът живота?

Едно от възможните лечения е операция с трансплантация. Но според изследователите използваните понастоящем "лепенки" (свинска тъкан или собствена тъкан на пациента) могат да бъдат отхвърлени от имунната система и с тях е трудно да се замени напълно структурата на естествената тъкан.

Затова китайските изследователи са използвали синтетична тъкан, направена от хидрогел от поливинилов алкохол (PVA), която имитира свойствата на тази мембрана. Тази тъкан е тествана върху миниатюрни прасета с рани във въпросната мембрана. Чрез инжектиране на физиологичен разтвор изследователите са успели да проверят ефекта на операцията.  

"Бяхме изненадани от резултатите от експериментите с животни, при които те възвърнаха нормалната си ерекция веднага след използването на синтетичната тъкан", казва Сюетао Шъ от Южнокитайския технологичен университет в Гуанчжоу. Учените са проверили ефекта от операцията и след един месец.

Този резултат "е обещаващ за лечение на подобни травми при хора", пишат учените. Процедурата може да бъде разширена за създаване на други тъкани в бъдеще, например за други органи като сърцето или пикочния мехур.

Резултатите от изследването са публикувани в сп. "Matter" (Материя).

Novini.bg
3642 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ЕРЕКЦИЯ

2023.01.05 | 10:55

5
Двукраките нерези и без синтетична тъкан са с буйна ерекция. ЗА ДОБРА ЕРЕКЦИЯ ДЪВЧЕТЕ ДЪВКА С АРОМАТ НА ШКЕМБЕ ЧОРБА.
ПОНЕ ФИЛМИТЕ

2023.01.05 | 09:28

4
НЕМА ДА СА ДОСАДНИ :)
ДУХАНЕТО

2023.01.05 | 09:27

3
ОТМЕНЯ ЛИ СЕ ОФИЦИАЛНО? :)
ПРАСЧО

2023.01.05 | 09:13

2
Учени възстановиха ерекцията на прасета със синтетична тъкан. И АЗ ИСКАМ!
НикогаПовечеСДС-Чума

2023.01.05 | 08:18

1
На снимката разпознавам Сашо Нереза от СДС-то, но кои са другите ?

Добави коментар

Водещи новини