Мъж внезапно проговори френски, лекарите в шок

  • 05 декември 2022 16:30

  • 4041
  • 1
Мъж внезапно проговори френски, лекарите в шок
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

24-годишният онкоболен Маркъс Джоунс от шотландския град Гленротес внезапно проговори на френски език, забравяйки родния си език по време на пристъп на болка. Историята му е разказана от "Daily Mail“.

Мъжът започнал да страда от главоболие през септември 2021 г. Лекарите му поставили диагнозата епилепсия, но по-нататъшните изследвания показали, че той има тумор в мозъка. Пациентът започнал да има проблеми със зрението и паметта. Често усещал "мъгла в главата си".

По време на пристъп от болка Джоунс внезапно забравил родния си език.

"Беше ужасно. Погледнах към приятелката си и се опитах да кажа, че ще припадна от болка, но можех да мисля и да говоря само на френски“, спомня си той.

Французойката, чийто мъж беше убит от Димитър Любенов на Околовръстното, с първи думи

Няколко минути по-късно, когато състоянието на мъжа се нормализира, той отново заговорил на английски език.

Джоунс ще трябва да се подложи на операция за отстраняване на злокачествен тумор, но рискува да загуби зрението си.


"Звучи налудничаво, но исках да съм буден по време на операцията, за да мога да кажа на лекаря, ако имам проблеми със зрението си“, разказва мъжът пред британския вестник, пише Zdrave.to.

Според хирурга може да бъде отстранен най-малко 70% от тумора на пациента.

Младият мъж отбеляза, че не би посмял да се подложи на операцията, ако не е баща на едногодишния син на Финник.

"Надявам се и в същото време изпитвам страх. Част от мен би искала да има повече време, за да реша дали имам нужда от операция, но всичко се промени благодарение на моето малко семейство. Трябва да съм сигурен, че ще живея дълго, така че това е по-малката от двете злини “, споделя той преживяванията си.

По-рано беше съобщено за подрастващ от Нидерландия, който забрави родния си език за един ден и проговорил на английски език, след като се събудил от упойката за операцията. Освен това момъкът не разпознал собствените си родители и бил сигурен, че се намира в американския щат Юта, където никога не е бил.

Росица Валентинова
4041 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 22:16

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини