Фотографът, чиято снимка възхити Илон Мъск, с първи думи

  • 22 ноември 2022 21:48

  • 7398
  • 7
Фотографът, чиято снимка възхити Илон Мъск, с първи думи
© pixabay

Най-богатият човек в света се възхити на Белоградчишките скали. Собственикът на „Тесла“ Илон Мъск ги оприличи на компютърна игра, по снимка в „Туитър“ на български фотограф. Наш екип се срещна с автора на фотографията. 

БТВ откри 40-годишния Владислав на работното му място – сред природата. Снимката на Белоградчишките скали прави преди няколко години, за да популяризира места, подходящи за снимане на чуждестранни филми. В последствие кадърът влиза и в годишния му календар.

„В България можеш да снимаш 11 от 12-те месеца, имаме 4 сезона, можеш да снимаш езера, море, планини, всичко. Колкото повече работиш и правиш нещата, които ти харесват, случайностите рано или късно се случват“, каза пред телевизията Владислав Терзийски, фотограф и оператор с дрон.

Илон Мъск направи реклама на България

Преди ден снимката му е споделена в „Туитър“ профил за фотография. Под нея се появява коментар от бизнес магната Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,, който оприличава скалите на кадър от известна видеоигра.

„Бях сигурен, че това е в Elden Ring”, пише Мъск под фотографията.

„Това, че е шерната снимка от Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, за България работи много добре за самата ни страна и за мен, но това не е важно. Сигурен съм, че доста хора, които са видели снимката дори не са чували за България. И съм сигурен, че много хора ще се разровят в интернет и ще видят, че е едно много интересно място, което могат да посетят”, смята авторът на снимката.

Министърът на туризма покани Мъск лично да се увери в красотата на страната ни. А казаното от милиардера провокира дискусия във „Фейсбук” профила на фотографа.

„Мои приятели започнаха да ме бъзикат „сега да му поискаш да ти прати една електрическа кола”, друг ми казва „да му пратиш един календар, да види колко хубава е България”.

На въпрос дали ще го направи, Владислав отговаря:

„Може би. Реално човекът прави неща, които никой друг не прави”. 

През 2017 година кадър на буря, снимана от него на Витоша, обиколи социалните мрежи и стана най-споделяната снимка. Стигна и до чуждестранни медии. 

Мая Йорданова
7398 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
местен

2022.11.23 | 08:57

7
Не щеме други идиоти, имаме достатъчно. Да си стои в тексас олигофрена и да си гейми
Берковица

2022.11.22 | 22:02

1
Тази снимка е обработена. Изобщо не е така в действителност.

2022.11.23 | 08:55

6
коя не е
Тир за Германия

2022.11.23 | 01:27

4
Айде сега да не се наакаме само защото Муск писал едно изречение

2022.11.23 | 01:28

5
Той даже не е знаел че това е България - център на вселената и люлка на цивилизацията

2022.11.23 | 00:44

3
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА„ ПРОСТО НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! D N L F A N T A S Y . F R E E . B G
Тутракан

2022.11.23 | 00:16

2
Е и ? Типично по български. Ти къде къде по Убава щеше да я щракнеш ;)

Добави коментар

Водещи новини